Voldsomt røveri i København

Midt i fredags-myldretiden tvang flere hætteklædte mænd med bat og økser sig adgang til guldsmed på Nørrebrogade i København

Se de voldsomme billeder her

Ved du noget? Har du gode billeder eller videoer af episoden? Tip os på 1224@eb.dk eller 1224 (alm. takst)

Mindst fire hætteklædte gerningsmænd angreb fredag eftermiddag en guldsmed på Nørrebrogade med bat og økser midt i myldretiden på den befærdede gade.

- Der ankommer mindst fire gerningsmænd til stedet. Med økser slår de hul i en rude indtil butikken hvorigennem de rækker ind og stjæler en ukendt mængde smykker, fortæller vagtleder ved Københavns Politi, Carsten Reenberg, til Ekstra Bladet.

Ifølge vidner, Ekstra Bladet har været i kontakt med, var der mange mennesker på gaden, da mændene angreb butikken.

- Pludseligt var en masse larm og folk der begyndte at råbe. Da jeg vendte mig rundt og kiggede over på den modsatte side af gaden, var der en gruppe på 3-4 personer der stod og bankede med økser og bat på butiksruden, siger Laura til Ekstra Bladet, der ikke ønsker at stå frem med efternavn.

- Det hele gik meget hurtigt, men jeg vil tro seancen stod på i 2-3 minutter. Folk gik fuldstændig i stå på gaden, men hurtigt begyndte flere at råbe ad dem og biler dyttede, lyder det fra kvinden.

Efter at have angrebet butikken, med en stor gruppe mennesker på begge af siden af Nørrebrogade som vidner til den voldsomme hændelse, smed røverne pludseligt deres våben og flygtede til en bil, der holdt klar på den anden side af gaden.

- Pludseligt smed de bare, hvad de havde i hænderne. Blandt andet tabte de en rygsæk foruden deres våben, siger Laura til Ekstra Bladet.

På trods af røveriets voldsomme karakter og involveringen af økser og bat, oplyser vagtchefen fra Københavns Politi, at ingen personer er kommet fysisk til skade i forbindelse med hændelsen.

Efter røveriet kørte røverne med høj fart af Stefansgade. I forbindelse med politiets efterforskning er Nørrebrogade lukket i begge retninger ved Stefansgade.

Ved du noget? Har du gode billeder eller videoer af episoden? Tip os på 1224@eb.dk eller 1224 (alm. takst)

1 af 2 (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Nørrebrogade er spærret i begge retninger i krydset ved Stefansgade (Foto: Kenneth Meyer)