Annonce:
Annonce:

Voldtægtsdømt direktør: Tilbød offer 100.000 for at holde mund

36-årige Pedro Ramos blev onsdag idømt 7 års fængsel for at have voldtaget og blufærdighedskrænket ansatte. Hans forhenværende advokat tilbød offer 100.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

Pedro Ramos var villige til at betale et af ofrene 100.000 kroner for at droppe sagen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Pedro Ramos var villige til at betale et af ofrene 100.000 kroner for at droppe sagen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Krimi

Tre kvinder blev voldtaget af deres chef, mens en fjerde fik krænket blufærdigheden. Sådan lød konklusionen i retten i Glostrup onsdag, og det kostede den 36-årige direktør Pedro Ramos syv års fængsel.

Den 36-årige har hele tiden nægtet sig skyldig, og han valgte da også at anke dommen til Østre Landsret på stedet med krav om frifindelse. Men nu dukker flere detaljer op i sagen, som ikke just hjælper på direktørens troværdighed i en fremtidig retssag.

Fredag kunne B.T. nemlig afsløre, at Pedro Ramos' forhenværende advokat, Axel Lund, tilbød de krænkede kvinders bistandsadvokat Charlotte Møller Larsen 100.000 en af hendes klienter for at trække sin anmeldelse tilbage. Det skete, tre måneder efter sagen blev anmeldt i august 2020.

Annonce:

Det fremgår af en politirapport fra 4. december, hvor sagens efterforsker blev gjort opmærksom på advokatens henvendelse.

Her har Advokatnævnet kommenteret sagen og kaldt tilbuddet for en 'grov overtrædelse af god advokatskik'.

Ekstra Bladet har kontaktet Poul Hauch Fenger, der i dag repræsenterer den dømte Pedro Ramos, i forbindelse med de nye oplysninger. Advokaten ønsker ikke at udtale sig.

Overgreb med tilskuere på
Overgrebene fandt blandt andet sted på arbejdspladsen, i swingerklubben City Swingers på Amager og på en nudiststrand ved Hundige. Overgrebene på stranden foregik ifølge anklageskriftet i en bil, mens andre mænd så på og onanerede.

Som begrundelse for direktørens dom, der lyder på syv år i fængslet og livslang udvisning af landet, havde retten lagt vægt særlig vægt på ydmygelsen i forbindelse med overgrebene, hvor andre mænd var til stede. Det har retsformand Dorte Nørby udtalt til pressen.

Annonce:

Derudover anså man det som en klar udnyttelse seksuel udnyttelse af kvinderne, der alle havde været ansat i direktørens virksomhed i praktikantstillinger eller almindelige lønnede stillinger.

På kvindernes initiativ
Ifølge Pedro Ramos har de seksuelle relationer været frivillige fra kvindernes side og tilmed også på deres eget initiativ i flere tilfælde.

Kvinderne selv har dog følt sig tvunget, da de frygtede at miste deres job og andre repressalier, hvis de sagde nej.

Ekstra Bladet har også forsøgt at få forsvarer til at løfte sløret for, hvordan de vil overbevise dommeren i Østre Landsret om at afgøre sagen til direktørens fordel.

Men det vil Poul Hauch Fenger heller ikke kommentere på, før der officielt er afsat en dato for den nye retssag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: