Voldtægtsmand udgav sig for betjent: Nu er der nyt i sagen

En 27-årig kvinde blev i oktober udsat for voldtægt af en mand, der udgav sig for at være betjent. Nu er der nyt i sagen

Fredag udsendte Midt- og Vestjyllands Politi et billede af en ung mand i en bus, da politiet mener, at han har forbindelse til en opsigtsvækkende voldtægtssag fra oktober sidste år.

Ifølge politiet, blev en 27-årig kvinde voldtaget i et buskads tæt ved Langesø ved Silkeborg omkring aftenstid søndag den 30. oktober.

Det skete, da en endnu ukendt gerningsmand stoppede kvinden og udgav sig for at være politimand, da hun kom cyklende.

Herefter udsatte han hende for fuldbyrdet voldtægt.

Nu oplyser Midt- og Vestjyllands Politi så, at man har foretaget en anholdelse i den mere end to måneder gamle sag.  Her er en 31-årig mand blevet anholdt.

Det sker i en kortfattet pressemeddelelse, hvor politiet ikke oplyser yderligere.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar for at spørge om, hvorvidt den anholdte mand er identisk med den mand, der tidligere blev udsendt billeder af offentligt, men det har Midt- og Vestjyllands Politi foreløbigt ikke ønsket at svare på.

Flere forskellige vidneudsagn - ud over billederne fra bussen - har bekræftet Midt- og Vestjyllands Politi i, at den efterlyste mand befandt sig tæt på gerningsstedet på tidspunktet for voldtægten.

- Det er naturligvis derfor, vi meget gerne vil tale med ham. Men vi skal også understrege, at vores efterlysning ikke er ensbetydende med, at manden har noget med voldtægtssagen at gøre.

- Det er også muligt, at han kan hjælpe os med at kaste mere lys over, hvad der skete i området den aften, lød det i går fra Bent Riber Nielsen.

Tidligere har en 24-årig mand siddet fængslet 11 dage i sagen, men han er nu løsladt og renset for al mistanke i sagen.