Voldtægtstiltalt politiker førte regnskab over sex med steddatter

Lokalpolitiker tiltalt for voldtægt på steddatter hævder, at de var forelskede i hinanden

Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Tirsdag morgen begyndte retssagen mod den midaldrende lokalpolitiker fra det storkøbenhavnske område, der står tiltalt for at have blufærdighedskrænket og voldtaget sin steddatter.

Inden da måtte Københavns Byret imidlertid skifte retssal, fordi antallet af tilhørere langt oversteg kapaciteten i det oprindelige retslokale.

Da den tiltalte politiker endelig dukkede op i det nye retslokale virkede et par af de godt tyve tilhørere særdeles berørt af sagen, og de måtte flere gange tørre tårer væk fra kinderne.

Ekstra Bladet er forhindret i at bringe oplysninger, der kan afsløre mandens identitet, fordi der fortsat er navneforbud i sagen.

'Vi var forelskede i hinanden'
Ifølge anklageren har manden voldtaget sin på daværende tidspunkt 17-årige steddatter, men det nægter han hårdnakket. I stedet hævder han, at de to har haft et forhold til hinanden gennem cirka ni måneder, hvor de i alt har dyrket sex med hinanden omkring 50 gange.

Den tiltalte havde netop afsluttet et forhold til sin daværende kæreste gennem flere år, da han så småt begyndte at flirte og hygge med kærestens datter.

Forholdet udviklede sig langsomt til også at involvere sex, og tiltalte skulle desuden have købt adskillige gaver til den forurettede.

Ifølge den sigtedes forklaring var der ingen tvang forbundet med deres forhold, som anklageren ellers påpeger. Det var derimod ofte steddatteren, der tog initiativ til deres møder, som gennemsnitligt fandt sted fire gange om ugen.

- Jeg var forelsket i hende, og det virkede også som om, hun var forelsket i mig, sagde han i retten og tilføjede, at de nogle dage kunne sende op til 300 sms-beskeder til hinanden.

Førte regnskab over sex
Da anklageren forelagde sagen for retten, kom det frem, at den midaldrende politiker har ført nøje regnskab med, hvornår de to har haft sex, og hvordan det foregik. Det fremgår ifølge anklageren af en lommebog.

Manden forklarede til det, at han er en 'statistik-nørd', der fører regnskab med alt, hvad han foretager sig i sit liv.

Han hævder desuden, at han ikke har dyrket sex med hende, før hun blev 18 år gammel, og at han aldrig har set hende som en datter.

Deres forhold sluttede brat, da pigens mor fik kendskab til det, men først et stykke tid efter blev den sigtede politianmeldt for blufærdighedskrænkelse og voldtægt.

Den forurettede pige skulle have været indkaldt som vidne i dag efter frokost, men grundet tidspres er alle vidner blevet udsat til næste retsmøde, der finder sted onsdag 4. februar.