Voldtaget og mishandlet i otte timer

60-årig kvinde fik alvorlige kvæstelser under voldtægt i Odense

De fleste forvaringsdømte sidder her på Anstalten ved Herstedvester. PR-FOTO
De fleste forvaringsdømte sidder her på Anstalten ved Herstedvester. PR-FOTO

En voldtægt i Odense var så grov, at offeret, en 60-årig kvinde, pådrog sig alvorlige kvæstelser som dobbelt-brud på brystbenet, et brækket ribben og indre blødninger.

Gennem otte timer blev hun voldtaget og mishandlet i sit hjem i Odense af en nu 56-årig mand, der nu betegnes som så farlig, at anklagemyndigheden kræver ham idømt forvaring på ubestemt tid, når sagen kommer for et nævningeting ved retten i Odense senere på måneden.

Voldtægten skete mellem cirka klokken 20.15 den 28. november sidste år og cirka 04.00 den 29. november, altså i cirka otte timer. Den 56-årige, der nægter sig skyldig, har siddet varetægtsfængslet bag lukkede døre, men statsadvokatens anklageskrift løfter nu sløret for de uhyggelige overgreb, som kvinden blev udsat for.

Krimi Fortsat mystik om voldtægt i Odense - 55-årig mand fængslet

Manden og kvinden havde angiveligt mødt hinanden på en bodega forud for voldtægten, hvor den 56-årige, ifølge anklageskriftet, gik fuldkommen amok.

Fik skåret håret af med kniv
Han tog halsgreb på hende, bed hende i læberne og brystvorterne, slog hende, pressede hendes bryst sammen og skar hendes hår af med en kniv, lyder tiltalen.

Kvinden pådrog kraftige bide-mærker, blodunderløbne mærker på halsen, punktformede blødninger i højre øje, svære hævelser og adskillige hudafskrabninger og blodudtrædninger.

Krimi Anholdt for grov voldtægt af 60-årig kvinde

En dom til forvaring anvendes, når gerningsmanden af Retslægerådet bedømmes som så farlig, at der er overhængende risiko for, at han igen vil begå personfarlig kriminalitet, og at forvaring er nødvendig for at forebygge den risiko.

Der er i år faldet rekordmange domme til forvaring, ikke mindre end 10 forvaringsdomme er afsagt i 2015.

Der er flere på vej. Anklagemyndigheden har foreløbig nedlagt påstand om forvaring i endnu en sag og overvejer at gøre det samme i tre yderligere.

Forvaringsdømte sidder i gemmesnit godt 15 år i fængsel før de løslades. Løsladelse kan kun ske, når en domstol vurderer, at den dømte ikke længere er så farlig, at forvaring er nødvendig.

Forvaring er sammen med fængsel på livstid den alvorlige fængselsstraf i Danmark, fordi forvaring ligesom livstid er på ubestemt tid.