Voldtog og forsøgte at dræbe kondiløber: Nu er dommen faldet

Offeret var en tilfældig kvinde, der efterfølgende blev efterladt hjælpeløs i ni timer, før hun blev fundet

Politiet ved gerningsstedet, hvor kvinden blev fundet mange timer efter, at hun var taget ud for at løbe en morgentur. Video: Mogens Flindt
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Da Axel Otto Berthel Paaviannguaq Christiansen fik det sidste ord, før nævningetinget trak sig tilbage for at votere om, hvorvidt han skulle idømmes forvaring eller en tidsbestemt straf for en brutal voldtægt og drabsforsøg, sagde den grønlandske mand med lav stemme via sin tolk:

- Jeg vil helst gerne hjem til mine forældre, for vi skal snart have konfirmation på Grønland. Jeg vil helst gerne hjem.

Men da nævnetinget kom ud var det med en enstemmig afgørelse om, at han skal idømmes forvaring, der er en tidsubestemt straf.

Han lyttede til dommen uden at reagere synderligt, men kiggede på tolken og udstødte 'hm' et par gange.

Retten lagde vægt på, at gerningen var sket tidligt om morgenen på offentlig vej mod en tilfældig kvinde, der blev efterladt i et buskads, hjælpeløs og i livsfare.

Risiko for ny kriminalitet
Desuden lagde de vægt på, at Retslægerådet har vurderet, at han har en svær personlighedsmæssig forstyrrelse, og at der er høj risiko for, at han vil begå ny alvorlig personfarlig kriminalitet.

Han er desuden dømt til at betale en erstatning til offeret på 153.040 kroner.

Manden gik efterfølgende ud med sin forsvarer for at drøfte, hvorvidt de skal anke dommen. De kom efterfølgende ud og meddelte, at han udbeder sig betænkningstid.

Kvindens familie har siddet på tilhørerpladserne gennem hele sagen. Hendes tvillingesøster, kæreste og svoger, som var dem, der fandt hende, har ligeledes været inde for at afgive forklaring.

Manden er dømt for voldtægt af særlig farlig karakter ved at have voldtaget en helt tilfældig nu 39-årig kvinde, da hun var ude på en morgentur ved stien på Sporsløjfen på Østerbro i København, den 16. august omkring kl. 6 om morgenen, for at klare hovedet, før hun skulle være censor hele dagen.

Voldtaget, kvalt og efterladt hjælpeløs: Overfaldet har ændret hendes liv

Skyldig i brutal voldtægt og drabsforsøg: Nu kræver anklager dom til forvaring

Kvinden blev trukket ind i et buskads og voldtaget, ligesom han slog, sparkede eller trampede på hende og forsøgte at kvæle hende med en snor eller hendes egen beklædning.

Derefter forlod han hende skjult i buskadset, hvor hun blev fundet af sine pårørende omkring ni timer senere, hjælpeløs og i livsfare som følge af sine skader og underafkøling.

 

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.