Voldtog op mod 200 gadebørn: Nu er han dømt

30-årige Richard Huckle er blevet idømt 22 livstidsdomme for overgreb på gadebørn i Malaysia

Den 30-årige pædofile Richard Huckle er blevet dømt i en af Storbritanniens værste sager af sin slags nogensinde. (Foto: AP)
Den 30-årige pædofile Richard Huckle er blevet dømt i en af Storbritanniens værste sager af sin slags nogensinde. (Foto: AP)

Mindst 25 år i fængsel.

Det skal det koste den 30-årige Richard Huckle, at han igennem otte år begik seksuelle overgreb på børn helt ned til seks måneders-alderen i Malaysia.

Det skriver det britiske nyhedsbureau PA.

Richard voldtog gadebørn gennem otte år: Derfor gjorde jeg det

Den 30-årige brite blev idømt 22 livstidsdomme, som altså betyder, at han skal afsone mindst 25 år.

Briten havde erkendt indtil flere af forholdene, som han havde pralet med flere steder på nettet. Derudover havde han også planer om at lave en bog om, hvordan han gjorde, som han havde i sinde at tjene penge på.

I løbet af retssagen forholdt han sig selv tavs, men fredag fik han læst en erklæring op via sin advokat.

Ved retsssagen har han forholdt sig tavs, men fredag læste hans advokat en erklæring op på vegne af sin klient.

- Jeg er åben og villig til at blive rehabiliteret fra denne her krænkende opførsel. Jeg vil ikke være en martyr af sexturismen i Malaysia. Alr jeg har gjort er en konsekvens af min egen umodenhed, sagde han igennem sin advokat i retten.

For dommeren til retssagen mod den pædofile mand var der ikke meget tvivl om udfaldet af sagen.

- Du har erkendt dig skyldig i så mange som 71 sexovergreb. Det er bestemt meget sjældent, at en dommer skal dømme på baggrund af seksualforbrydelser begået af én person i sådan en skala, lød det fra dommer Peter Rook.

Ifølge dommeren var Richard Huckle opslugt og besat af sin egen seksuelle tilfredsstillelse. Og hans voldtægtskampagne var 'dybt bekymrende', lød det fra dommeren.

Richard Huckle besøgte første gang Malaysia, da han var 19 år. Han vendte siden flere gange tilbage til landet, hvor han formåede at komme i kontakt med børnene ved at lade som om han var engelsklærer og filantrop.

Han blev anholdt i Gatwick-lufthavnen i London i 2014, da han ville besøge sin familie, og dermed sluttede otte års rædsel for gadebørnene i Malaysia.

I forbindelse med anholdelsen blev hans computer beslaglagt, og her fandt politiet 20.000 billeder og videoer af overgreb på børn. Derudover fandt de en længere beskrivelse, hvor han bifaldt sig selv for overgreb mod 191 drenge og piger i alderen mellem seks måneder og 12 år.

På nettet havde han pralet med, at 'fattige børn er bestemt meget nemmere at forføre end vestlige middelklasse-børn'.

Huckle havde forud for domsafsigelsen sagt til en psykiater, at han ville lægge 'galskaben' bag sig og slå sig ned med en indisk kvinde.

Men som en del af bevismaterialet, fik retten vist en onlinemeddelelse fra 2013, hvor han forklarede sin plan om at gifte sig med et af sine ofre, hvilket skulle hjælpe ham på vejen mod at misbruge endnu flere børn.

Her beskrev han hvordan han ville gifte sig med en, når hun blev 18, efter at have kendt hende siden hun var syv, for at hun dermed kunne blive 'den perfekte kone'.

- Min ambition, når jeg er gift, er at vores familie skal være som et plejehjem for børn, midlertidigt eller på lang sigt.

På grund af de grove forbrydelser og de gruopvækkende fremtidsplaner havde dommeren da heller ingen tro på, at sexmonsteret ville komme på bedre tanker af sig selv.

- I min optik kan du sagtens opmagasinere en masse følelser af beklagelse, men der er ingen ægte følelser af anger i dette tilfælde, lød det fra dommeren, som tilføjede, at dommen afspejlede den offentlige afsky for Huckles gerninger.