Vred nordmand: Jeg brugte 3600 kroner på dansk stripklub - blev trukket 41.000

En norsk mand mener, han er blevet snydt på en dansk stripklub. Bank og finansklagenævn er dog ikke så sikker

Både bank og det norske finansklagenævn har svært ved at tro på en norsk mand, som har svunget sit betalingskort på en dansk stripklub i maj måned sidste år. Han mener ifølge norske VG, at han har brugt 3600 kroner, men er blevet trukket 41.000.

Men mandens klager til både bank og finansklagenævnet er rodet, og derfor har han ikke fået medhold i sagen. I sin klage til finansklagenævnet har han i første omgang oplyst, at han kun havde brugt omkring 300 kroner.

12 forsøg
I alt blev kortet brugt seks gange mellem 00.45 og 02.32 til den nette sum af 41.244 danske kroner. Efterfølgende mellem klokken 02.47 og 03.03 blev der gjort yderligere 12 forsøg på at bruge kortet, som dog blev afvist og derefter spærret.

- Det må være lykkes en uvedkommende at observere koden, da han selv brugte debit-kortet lige efter, han ankom til klubben, lyder det i klagen ifølge VG.

Manden kom dog hjem med sit kort, som han mener er blevet stjålet fra ham i tidsrummet og derefter blevet lagt tilbage.

Banken mistroisk
Den forklaring køber banken dog ikke.

- Det er ikke sandsynligt, at uvedkommende skal have lykkes med at stjæle og beholde kortet i flere timer og lægge det tilbage igen, før kortholder forlod stedet, uden at kortholder selv eller nogen af hans venner har opdaget det, meddeler banken.

At manden i første omgang mente, at han kun havde brugt 300 kroner for derefter at erkende, at han har brugt 3600 svækker ligeledes hans troværdighed, mener banken.

Finansklagenævnet støtter banken i deres vurdering af, at manden ikke skal have penge tilbage. De vil dog ikke kategorisk afvise, at mandens kort kan være blevet misbrugt. De understreger dog, at det er op til bankkunden at bevise, at han er blevet udsat for svindel.