Annonce:
Annonce:

Vrede borgere om Per Zeidler: 'Jeg ved ikke, om han kan blive i byen'

Der var ikke en eneste støttende bemærkning fra borgerne i Rønde, da Ekstra Bladet mødte dem i dag

Nu er Zeidler afsat (Video: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget, så skriv send en mail til 1224@eb.dk eller SMS 1224.

Stemningen blev mildest talt dårlig, da Ekstra Bladet var rundt i Rønde for at lære noget om byrådspolitikeren Per Zeidler.

Tidligere i dag kom det frem, at Per Zeidler, der er formand for Familie- og Institutionsudvalget i Syddjurs Kommune, var indblandet i at arrangere gangbangs med unge piger – altså seksuelle akter, hvor større grupper mænd har sex med en eller flere kvinder – og ifølge flere medier blev han i går anholdt af Østjyllands Politi og sigtet for rufferi.

Der er ikke nogen, der ikke ved, hvem han er, og der var ikke nogen, der havde noget pænt at sige. Faktisk var der flere, der gav udtryk for, at han ikke bare skyldte dem penge, men at han skyldte penge mange steder.

Noget Ekstra Bladet også har dækket, som du kan læse mere om lige her:

Automekaniker advarer mod politiker: - Betaler ikke sine regninger

Annonce:

Simon Halskov, 39 år, Rønde:

Simon Halskov er ikke imponeret over de beskyldninger, der hænger over hovedet på lokalpolitikeren. Foto: Claus Bonnerup.
Simon Halskov er ikke imponeret over de beskyldninger, der hænger over hovedet på lokalpolitikeren. Foto: Claus Bonnerup.

- Indtil i går anede jeg ikke, hvem han var, men det ved jeg så nu. Når man er valgt til at varetage borgernes interesser, så nytter det ikke noget, at man render og laver sådanne ting. Hvis man så gør det i det private alligevel, så skal man sørge for ikke at blive opdaget – og det skal ikke forstås som en opfordring.

- Det er i samfundets interesse, at vi har tillid til vores politikere, men hvis vi skal kunne have det, så kræver det, at de opfører sig ordentligt.

- Jeg mener ikke, at det skader Røndes image. Det her kunne være sket i alle andre byer også, men jeg håber, at byen vil benytte muligheden til at stemme på nogen andre – jeg vil i hvert fald ikke stemme på ham.

Randi Christensen, 79 år, Rønde:

Ekstra Bladet mødte ikke en eneste borger i Rønde, der havde nogen rosende ord om Per Zeidler. Foto: Claus Bonnerup.
Ekstra Bladet mødte ikke en eneste borger i Rønde, der havde nogen rosende ord om Per Zeidler. Foto: Claus Bonnerup.

- Han skal bare ud af vagten omgående. Han er på ingen måde værdig til at sidde i noget som helst byråd nogen som helst steder.

Annonce:

- Sådan en mand som ham skal efter min mening bare ned med nakken, og jeg er ikke overrasket over, hvis han har gjort sådan noget her.

Svend Erik Jensen, 69 år, Rønde:

Lokalpolitikeren selv er gået under jorden oven på dagens afsløringer. Foto: Claus Bonnerup.
Lokalpolitikeren selv er gået under jorden oven på dagens afsløringer. Foto: Claus Bonnerup.
 

- Han er bare et totalt fjols. Man stiller da ikke sig selv til skue på den måde, når man er offentligt valgt.

- Jeg har ikke stemt på ham, og det har jeg heller ikke tænkt mig at gøre. Det hænger slet ikke sammen med den moral, han har udvist, at han er formand for Familie- og Institutionsudvalget.

- Jeg ved ikke, om han kan blive i byen efter det her, det må være op til ham selv, men han må stå til ansvar for det han har gjort. Jeg ved ikke, om jeg er chokeret, men jeg synes, det er usædvanligt dum. Han kunne bare have været med i en swinger klub, så havde der intet bøvl været.

De har fået nok i Syddjurs Kommune

Politikeren er gået i hi. Både hans private og hans politiker-Facebookside er blevet lukket ned, og telefonerne har været slukket hele dagen.

Annonce:

Tidligere i dag udsendte borgmesteren en pressemeddelelse, hvor han opfordrede Per Zeidler til at trække sig fra både udvalget og byrådet.

- Jeg er utrolig skuffet over, at Per Zeidler vælger at være fraværende fra byrådet for at deltage i den slags aktiviteter. Det er for tidligt at sige, om der er tale om kriminelle handlinger, det må politiet afgøre. Det er dog min opfattelse, at hans handlinger er uværdige for et byrådsmedlem og en udvalgsformand. Jeg vil derfor opfordre Per Zeidler til at anmode om lov til at trække sig fra byrådet og som udvalgsformand, Claus Wistoft.

Allerede klokken 16 i dag kan en af tingene blive en realitet, da der er hasteindkaldt til møde i Familie- og Institutionsudvalget, hvor næstformanden vil have Per Zeidler væltet, såfremt han ikke har trukket sig inden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: