Wilders på Folkemødet: Glem ikke Nazi-Tyskland

En tæt pakket forsamling så på, da Geert Wilders og Flemming Rose diskuterede på Folkemødet, men dramatikken udeblev

Geert Wilders var omringet af politi, da han diskuterede med Flemming Rose på Folkemødet (Foto: Lars Krabbe)
Geert Wilders var omringet af politi, da han diskuterede med Flemming Rose på Folkemødet (Foto: Lars Krabbe)

ALLINGE (Ekstra Bladet):

Den meget omtalte debat på Folkemødet, hvor Geert Wilders og Flemming Rose skulle diskutere hollænderens kontroversielle syn på Islam foregik uden det helt store dramatik.

Sikkerhedsopbuddet var enormt, og politiet var massivt til stede med flere hundrede betjente og mindst fire bombehunde.

Cirka 100 tilskuere var mødt op, og der skulle ikke gå længe før Geert Willders åbnede op for sin kritik af Islam.

- Minoriteten af muslimerne er skyld i den vold, der er, ikke majoriteten. Men det er majoriteten af muslimerne, som tillader, at volden finder sted. Demonstrerer majoriteten mod volden? Nej.

Dan Park på Folkemødet på Bornholm (Foto: Anthon Unger) Samfund Udskældt svensker på Folkemøde

- Det er ubehageligt at tale om, men husk, at det kun var minoriteten af tyskerne, som begik de frygtelige forbrydelser. Men majoriteten tillod, at det skete. Var alle tyskere dårlige mennesker på grund af det? Nej. Det samme gælder for muslimerne, sagde Geert Wilders på mødet.

Wilders snakkede videre om Holger Danske og hvordan 'vi' er del af den frie verden. Samtidig fortalte han om episoden i Texas i sidste måned, hvor han var inviteret til at tale ved en Mohammedkarrikatur-konkurence i en forstad til Dallas.

Her forsøgte to islamister at storme konkurrencen. De blev dræbt ved forsøget.

- Vi vil ikke finde os i terror. Vi overgiver os ikke. Derfor vil jeg bringe tegningerne fra konkurrencen på Hollandsk tv.

- I forhold til Islam, så er der ikke tale om en religion, men en styreform, der forsøges indføres ved hjælp af vold og terror. Den er en direkte trussel mod vores livsstil, sagde Wilders.

Selv om det var varmt i den lille aula Kongeskærskolen ved Allinge, så foregik debatten fredeligt. Der var ingen mishagsytringer eller fra eventuelle modstandere blandt tilhørerne.

Krimi Højrenationalist i heftig debat med indvandrerpolitiker