Annonce:
Annonce:

Yahya Hassan amok på Facebook: Nu undersøger politiet sagen

Den kontroversielle digter Yahya Hassan gik torsdag amok på Facebook, og det har nu fået politiet til at undersøge sagen

Foto: Ernset van Noorde
Foto: Ernset van Noorde
Annonce:
Følg Krimi

- En lille stikkerkojun ignorerede en advarsel, prøvede at slå mig ned på video, mens jeg havde fem forskellige knoglebrud og endte med at blive skudt ned i sin egen video.

Sådan skriver Yahya Hassan i et opslag på Facebook, hvor han tordner mod både politi og sit offer.

Det 22-årige lyriske stortalent fik i marts 2016 ved retten i Aarhus et år og ni måneders fængsel i et stort sagskompleks, hvor det alvorligste punkt var et pistolskud mod en 17-årig mand foran et pizzeria ved Kappelvænget i Hasle 21. marts i sidste år.

Og det er blandt andet ham, som Yahya Hassan nu raser mod.

Opslaget er skrevet torsdag eftermiddag, og er foreløbigt blevet set af knap 100.000 Facebook-brugere, ligesom over 1100 har kommenteret det.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Joachim Ladefoged/ritzau
Foto: Joachim Ladefoged/ritzau
 

Annonce:

Ekstra Bladet har efterfølgende været i kontakt med Østjyllands Politi, der ikke ønsker at forholde sig til Yahya Hassan, fordi han nu er i Kriminalforsorgens varetægt.

Forlag sender ikke Yahya Hassan ud i kulden

Nu er dommen faldet over Yahya Hassan

Men kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen fortæller dog, at Østjyllands Politi nu er i gang med at undersøge, om Yahya Hassan har gjort noget ulovligt.

- Vi har nogle folk, der undersøger, om hvorvidt der er sket noget ulovligt, og om vi skal tage affære, siger Jakob Christiansen til Ekstra Bladet.

Burde være prøveløsladt
Ekstra Bladet har taget kontakt til Kriminalforsorgen, der hverken kan be- eller afkræfte, om hvorvidt Yahya Hassan stadig er fængslet eller ej.

Kriminalforsorgens kommunikationschef, Via Christensen, oplyser, at de ikke kan udtale sig om konkrete sager.

Annonce:

- Vi må og kan ikke udtale os om konkrete sager, men generelt kan jeg sige, at der er meget begrænset adgang til internettet for vores klienter. Vi har dog erfaring for at klienter kan opdatere f.eks. Facebookprofiler via personer på fri fod, siger Via Christensen til Ekstra Bladet

Sådan så det ud foran retten, da Yahya Hassan blev dømt (Foto: Anita Graversen/ritzau)
Sådan så det ud foran retten, da Yahya Hassan blev dømt (Foto: Anita Graversen/ritzau)
 

Michael Juul Eriksen, der var forsvarsadvokat for Yahya Hassan i marts 2016, fortæller, at han ikke længere har kontakt til digteren. Men han oplyser, at Yahya Hassan ifølge advokatens beregning burde være løsladt i marts i år.

Skud foran pizzeria
I sin dom fik Yahya Hassan et år og ni måneders fængsel, og derudover skulle han betale 40.000 kroner i bøde og en erstatning til den 17-årige på 1848 kroner. Han er desuden frakendt kørekortet i et år, ligesom retten konfiskerer hans sorte Mercedes C-klasse årgang 2015.

Sagens omkostninger er også Hassans hovedpine.

Det fremgik af dommen, at retten ikke fandt, at der var tale om nødværge, som Yahya Hassan ellers havde forklaret. Der var ikke tale om et påbegyndt angreb, lyder det i dommen.

Yahyas søster overværede skyderi

Tilhører udvist under Yahya-retsmøde

Annonce:

Provo-poeten har selv forklaret i Retten i Aarhus, at han blev overfaldet uden for et pizzeria ved Kappelvænget i Hasle, og at han derfor handlede i nødværge, da han affyrede tre til fem skud mod den 17-årige.

- Han (den 17-årige) slog mig med flere knytnæveslag, da jeg kom ud fra pizzeriaet. Jeg var ved at besvime af smerte, fordi jeg blev slået på mit brækkede kraveben og min brækkede hånd, forklarede Yahya Hassan.

Den tiltalte digter sagde, at han følte sig truet af den 17-årige og flere andre i nærheden forud for skudepisoden, men disse oplysninger så retten bort fra.

Inden skudepisoden var Yahya Hassan involveret i en masse ballade, hvor han blandt andet blev overfaldet på sin motorcykel i Aarhus, ligesom han dagligt lage flamboyante video-klip på Facebook.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: