Yahya Hassan flygtede fra politiet efter retsmøde

Efter en fristforlængelse fredag morgen i Retten i Aarhus råbte digteren, at han skød 17-årig mand

Her er angiveligt en video af skyderiet, der fandt sted i marts. (Video: Local Eyes)

Digteren Yahya Hassan flygtede fra to politibetjente efter dagens retsmøde i Retten i Aarhus.

Ifølge BT havde Yahya Hassan netop fået forlænget sin varetægtsfængsling for at skyde mod en yngre mand i Aarhus i foråret med yderligere tre uger, da han løb væk fra politiet.

Se mere video på localeyes.dk

Yahya Hassan var sammen med de to civilklædte betjente ved at forlade retsbygningen i Kannikegade, da han løb tilbage til det rum udenfor retslokalet, hvor pressens repræsentanter havde opholdt sig under det lukkede retsmøde.

Her begyndte han højlydt at omtale sagen, mens de to tililende betjente forsøgte at stoppe ytringerne og få digteren ind i et andet lokale.

- Fordi forurettede overfaldt mig, så skal jeg fængsles i tre måneder. Når han overfalder mig, mens jeg har en brækket arm og et brækket kraveben, så er det da klart, at han bliver skudt, råbte Hassan ifølge BT.

Michael Juul Eriksen mener ikke, at Yahya Hassans 'tilståelse' får nogen indflydelse på sagen i august. (Foto: Jesper Mortensen/Polfoto) Krimi Yahyas advokat: Ingen kommentarer til 'tilståelse'

'Dit fucking svin'
Da de to politibetjente igen havde fået styr på Yahya Hassan råbte han bl.a. 'dit fucking svin' og 'din tegning' til de to betjente, inden han blev kørt væk.

Yahya Hassan blev anholdt i midten af marts, efter at han angiveligt havde skudt en 17-årig mand i foden tæt ved sin mors bopæl i det vestlige Aarhus.

Yahya Hassan blev i begyndelsen af sagen repræsenteret af sin faste advokat Claus Bonnez, men efter at digteren under en samtale med advokaten i Aarhus Arrest efter grundlovsforhøret tog advokatens telefon med på toilettet og brugte den til at lave en opdatering på Facebook, har Retten i Aarhus og Vestre Landsret vurderet, at Bonnez ikke længere kan varetage hvervet som forsvarer.

Det er derfor nu advokat Michael Juul Eriksen , der repræsenterer Yahya Hassan.

Ved retsmødet fredag morgen blev det også afgjort, at selve retssagen kommer til at foregå i slutningen af august.

Se interview med den mand, som Yahya Hassan skød imod her. (Foto: Claus Bonnerup)

Ekstra Bladet mødte i februar Yahya Hassan på gaden i Aarhus. Se det ærlige interview her