Yahya Hassan klager over politiet

Digteren blev løsladt kort efter, at han var blevet lagt i håndjern

Det er ikke første gang, Yahya Hassan har været på kant med loven. Tidligere på året blev han dømt for at have slået en anden mand ved Retten i Aarhus, hvor Ekstra Bladet mødte ham. (Video: Torben Rask)

Var du vidne til anholdelsen eller ved du noget? Send en mail til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

Digteren og løsgængeren Yahya Hassan mener, at han blev uretmæssigt anholdt natten til søndag.

Han har derfor via sin forsvarsadvokat Claus Bonnez klaget over Østjyllands Politi til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Yahya Hassan har natten til søndag været kortvarigt anholdt efter et værtshusbesøg i Aarhus. (Foto: Finn Frandsen) Dansk politik Yahya Hassan anholdt efter værtshusbesøg

Dansk politik Forsker: Yahya Hassan kommer næppe i Folketinget

Krimi TV: Nu er Yahya Hassan dømt

- Vi mener, at der var tale om ulovlig magtmisbrug. Politiet må kun anholde for overtrædelse af restaurationsloven, hvis personen ikke vil oplyse navn og fødselsdato eller ikke kan tage vare på sig selv, og det var ikke tilfældet her. Vi har derfor bedt DUP efterforske sagen, og vi har bedt om at få videoovervågningen udleveret, siger Claus Bonnez til Ekstra Bladet.

Yahya Hassan blev ifølge sin forsvarer lagt i håndjern og klynget op af en politibil, inden han kortvarigt blev taget med på politigården i Aarhus.

- Han blev løsladt ganske kort tid efter, at han kom til politigården. Han nåede ikke en gang at komme ind i en detentionscelle, oplyser Claus Bonnez.

Under anholdelsen fik Yahya Hassan også beslaglagt sin mobiltelefon, da han forsøgte at filme episoden.

- Det har vi også klaget over, da det er tilladt at fotografere politiets arbejde, siger Claus Bonnez.

Den eneste sigtelse, der ifølge Claus Bonnez er rejst mod Yahya Hassan, er en sigtelse for overtrædelse af restaurationsloven på værtshuset 'Under Masken' i Aarhus.

- Det hele startede med, at Yahya Hassan ikke måtte drikke den øl, han lige havde købt, fordi værtshuset skulle lukke, fortæller forsvareren.

En politipatrulje kom herefter til stedet og bad om hans navn og CPR-nummer.

Det oplyste Yahya Hassan, men da politibetjentene bad om hans adresse, spidsede situationen til.

- Han har af sikkerhedsmæssige grunde flere adresser, han benytter, så han ved ikke, hvilken, der er hans officielle adresse. Men han fortalte, at PET kan oplyse det, siger Claus Bonnez.

Yahya Hassan, som har frabedt sig politibeskyttelse, forlod herefter stedet, men på Store Torv tæt ved 'Under Masken' stødte han igen ind i politiet.

- En politipatrulje tilbageholder ham og tilkalder den første politipatrulje, og så sker den brutale anholdelse, siger Claus Bonnez.

Vicepolitiinspektør Sten Sørensen fra Østjyllands Politi bekræftede i går, at Yahya Hassan var blevet kortvarigt anholdt, men derudover ønskede politiet ikke at kommentere sagen.

Var du vidne til anholdelsen eller ved du noget? Send en mail til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)