Annonce:
Annonce:

Yahya Hassan overfaldet på diskotek

Poeten og politikeren blev revet i håret og slået i ansigtet, oplyser Nationalpartiet

Det var ikke mange spørgsmål, pressen fik lov til at stille Yahya Hassan, da han mandag middag var færdig med et politisk arragmentet på Nørre Gymnasium (foto: Anders Lindved)
Annonce:
Følg Krimi

Nationalpartiets Yahya Hassan er blevet overfaldet under en bytur i København natten til lørdag. Det oplyser partiets formand, Kashif Ahmad, til Ekstra Bladet.

- Han blev fuldstændig umotiveret hevet hårdt i håret bagfra, og inden han kan nå at forsvare sig, bliver han slået i ansigtet ved øjet og på kæben, siger han.

Yahya Hassans faste følge af livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste kom herefter den unge poet og politiker til undsætning.

- Det her er desværre noget, som han har været vant til. Det er bekymrende og uacceptabelt, at han ikke han færdes i fred og uden at være i fare, siger Kashif Ahmad og tilføjer, at Yahya Hassan er en smule forslået efter episoden.

- Han har haft misfarvninger og hævelse i højre side af ansigtet omkring øjet. Jeg har opfordret ham til at tage det lidt med ro i nogle dage.

Annonce:

Partiformanden oplyser, at overfaldet fandt sted på natklubben Sunday ved Kongens Nytorv, hvor den 19-årige dansk-palæstinenser var i selskab med venner.

Ophedet interview: Ekstra Bladets tv-vært går Yahya Hassan på klingen

Her kan du se et interview med Nationalpartiets formand Kashif Ahmad, da han mandag formiddag ankom til Nørre Gymnasium (foto: Anders Lindved)

Politiet i København oplyser, at man har kendskab til episoden.

- Vi har hørt om det, og at det skulle være sket på et diskotek i København. Men vi har ikke fået en anmeldelse på det, siger den centrale efterforskningsleder i København, Sune Christensen, til Ekstra Bladet.

Kashif Ahmad oplyser, at sagen vil blive politianmeldt, når Yahya Hassan mandag formiddag har holdt et foredrag for eleverne på Nørre Gymnasium i Brønshøj.

Det er meningen, at Yahya Hassan derefter vil tage det med ro i nogle dage.

Annonce:

- Jeg har sagt, at han skal få hvilet sig og tage nogle dage fri fra sit politiske virke. Det er vigtigt, han får fred og ro efter det her, siger han til Ekstra Bladet.

Her ses Yahya Hassan ankomme til akutmodtagelsen efter overfaldet natten til søndag (video: Nationalpartiet)

Nationalpartiet arbejder for tiden på at få indsamlet de 20.260 godkendte vælgererklæringer, der gør, at partiet kan opstille til det kommende folketingsvalg.

Ifølge Kashif Ahmad har partiet modtaget knap 10.000 godkendte vælgererklæringer siden 7. april, hvor Yahya Hassan meddelte sit kandidatur for partiet.

Overværede du episoden på natklubben? Så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: