Yahyas advokat: Ingen kommentarer til 'tilståelse'

Michael Juul Eriksen understreger, at Yahya Hassan fortsat nægter sigtelsen for grov legemsbeskadigelse

Michael Juul Eriksen mener ikke, at Yahya Hassans 'tilståelse' får nogen indflydelse på sagen i august. (Foto: Jesper Mortensen/Polfoto)
Michael Juul Eriksen mener ikke, at Yahya Hassans 'tilståelse' får nogen indflydelse på sagen i august. (Foto: Jesper Mortensen/Polfoto)

Yahya Hassans pludselige udbrud til den fremmødte presse i retten i Aarhus fredag formiddag får ingen indflydelse på digterens fortsatte sag. Det oplyser hans forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen overfor Ekstra Bladet.

Den kontroversielle digter råbte ellers ifølge BT på gangene i retten i Kannikegade, at han skød mod det 17-årige offer, fordi han blev overfaldet af den 17-årige mand i det vestlige Aarhus tilbage i marts.

- Jeg overværede ikke selv episoden, og jeg har ingen kommentarer til den, da sagen jo kører for lukkede døre, siger Michael Juul Eriksen.

- Yahya Hassan er sigtet for grov legemsbeskadigelse, så det lyder da som en tilståelse...

- Min klient nægter sig skyldig i sigtelsen, og det forholder jeg mig til, siger Michael Juul Eriksen.

- Får udmeldingen nogen indflydelse på, hvordan I vil føre sagen?

- Nej, det gør det ikke.

Yahya Hassan flygtede fra politiet efter retsmøde

Yahya Hassan var sammen med de to civilklædte betjente ved at forlade retsbygningen i Kannikegade, da han løb tilbage til det rum udenfor retslokalet, hvor pressens repræsentanter havde opholdt sig under det lukkede retsmøde.

Her begyndte han højlydt at omtale sagen, mens de to tililende betjente forsøgte at stoppe ytringerne og få digteren ind i et andet lokale.

- Fordi forurettede overfaldt mig, så skal jeg fængsles i tre måneder. Når han overfalder mig, mens jeg har en brækket arm og et brækket kraveben, så er det da klart, at han bliver skudt, råbte Hassan ifølge BT.

'Dit fucking svin'
Da de to politibetjente igen havde fået styr på Yahya Hassan råbte han bl.a. 'dit fucking svin' og 'din tegning' til de to betjente, inden han blev kørt væk.

Yahya Hassan blev anholdt i midten af marts, efter at han angiveligt havde skudt en 17-årig mand i foden tæt ved sin mors bopæl i det vestlige Aarhus.

Yahya Hassan blev i begyndelsen af sagen repræsenteret af sin faste advokat Claus Bonnez, men efter at digteren under en samtale med advokaten i Aarhus Arrest efter grundlovsforhøret tog advokatens telefon med på toilettet og brugte den til at lave en opdatering på Facebook, har Retten i Aarhus og Vestre Landsret vurderet, at Bonnez ikke længere kan varetage hvervet som forsvarer.

Det er derfor nu advokat Michael Juul Eriksen , der repræsenterer Yahya Hassan.

Ved retsmødet fredag morgen blev det også afgjort, at selve retssagen kommer til at foregå i slutningen af august.

Se interview med den mand, som Yahya Hassan skød imod her. (Foto: Claus Bonnerup)

Ekstra Bladet mødte i februar Yahya Hassan på gaden i Aarhus. Se det ærlige interview her