Ydmygelser og vold i bandekonflikt

Unge mænd lokket i fælde og tvunget nøgne i københavnsk kælderskakt

I bandemiljøet kan voldsomme, offentlige ydmygelser være langt værre end tæsk og skud- og stiksår.

En aften i forrige uge blev to yngre mænd lokket i en fælde et sted i København. Her blev de tvunget nøgne og derefter filmet med mobiltelefon.

En lille video-sekvens på to-tre sekunders varighed florerer nu på de sociale medier, hvor man kan se de to unge stå i skakten til en kælder ved en boligblok i København.

De to unge, der har indvandrerbaggrund, forsøger at vende ryggen til og dækker for deres kønsdele. Det er mørkt. Derfor er optagelsen ikke den bedste kvalitet og det er ikke muligt at se de to personers ansigter.

De to nøgne hånes og beskyldes for at være medlemmer af grupperingen Black Jackets' støttegruppe, Kill Them All - KTA.

Ved samme lejlighed fik de to også stjålet bilen, som de kørte i.

Og kilder med indsigt i miljøet vurderer, at ydmygelsen af de to yngre mænd er sket som led i konflikten mellem netop Black Jackets og rockergruppen Gremium - en konflikt, der hat stået på i længere tid og som har medført både drab og drabsforsøg gennem den sidste årrække.

Hos Black Jackets afviser man, at de to er medlemmer i deres gruppering.

- De har ikke noget med os at gøre. Der er tale om nogle unge herude fra, men de er ikke med i Black Jackets, siger en talsmand fra klubben til Ekstra Bladet.

Et døgns tid senere blev en 18-årig mand overfaldet og tævet voldsomt.

Dette overfald sættes i forbindelse med en hævnspiral affødt af den video-filmede ydmygelse. Men hos hos Gremium afviser man, at den 18-årige er med i deres klub.

Hos Københavns Politi siger Torben Svarrer, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, at man er bekendt med sagen.

Han vil dog ikke uddybe detaljer eller eventuel tilknytning til de forskellige grupperinger.