Annoncørbetalt - ALDI

10 mærker du skal kende når du handler ind: Undgå kemi og allergi

Har du også svært ved at holde styr på, hvad de mange mærker på varerne betyder, så læs med her

Der er mange mærker at holde styr på i supermarkedet. Foto: Wikimedia Commons
Der er mange mærker at holde styr på i supermarkedet. Foto: Wikimedia Commons

Danskerne har aldrig før gået så meget op i, hvad der er i deres fødevarer og plejeprodukter, som de gør i dag.

Går du eksempelvis op i økologi, bæredygtighed eller lider du af allergi, kan det godt betale sig at holde øje med de mærker, der i disse år kommer flere og flere af på indkøbsvarerne.

Men der er efterhånden kommet så mange mærker til, at det kan være svært at hitte rede i. Vi har været mærke-junglen igennem og udvalgt ti, som du bør kende for at kunne vælge de rigtige varer for dig.

Her er 10 af de vigtigste mærker du skal kende.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Mærker og certificeringer i ALDI

Ansvarlighed og kvalitet har mange dimensioner hos ALDI. Alle fødevarer og nonfood i egne varemærker skal leve op til forskellige krav alt efter, hvilken vare der er tale om. Det kan være kvalitetskrav så som smag og konsistens eller krav til specifikke ingredienser.

Produkterne kontrolleres regelmæssigt, ligesom der er uafhængig kontrol af alle de produktionssteder, som ligger i såkaldte risikolande. Her bliver arbejds- og miljøforhold i produktionen undersøgt for, om de lever op til ALDIs regler for sikre og ordentlige arbejdsforhold og ikke forurener unødigt.

Et stort antal af ALDIs produkter bærer mærker fra uafhængige certificerings eller mærkningsorganisationer.

Ud over de 10 nævnte mærker i artiklen anvender ALDI også mærkninger, der gør det lettere for forbrugeren at vælge produkter, som f.eks. vegetariske/veganske, har lokal oprindelse og som lever op til specifikke kriterier for miljø- og arbejdsforhold.

Samtlige mærkninger kan ses her på ALDIs hjemmeside


Artiklen er sponseret af ALDI