14 førstehjælps-kursister syge: Fik mad fra berygtet slagter

Den fynske slagter er politianmeldt

Richardts Kød har i årevis fået kritik af Fødevarekontrollen for elendig hygiejne. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Richardts Kød har i årevis fået kritik af Fødevarekontrollen for elendig hygiejne. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Opdateret: Det var ikke smørrebrødet fra Richardts Kød, der førte til, at førstehjælpskurserne blev syge, konkluderer Fødevarestyrelsen i en rapport, som Fyns Amts Avis har fået aktindsigt i.

14 ud af 26 fynske førstehjælps-kursister fik sig i slutningen af november en grim madforgiftning med op til fire dage med hyppige toiletbesøg.

Det skete, da de på Beredskab Fyns uddannelsescenter i Svendborg havde spist smørrebrød leveret af den hos Fødevarestyrelsen berygtede lokale slagterforretning Richard's Kød.

To af de sygdomsramte var frivillige beredskabsfolk, mens 12 var kommunalt ansatte, skriver Fyns Amts Avis.

Sygdoms-udbruddet førte til, at Fødevarekontrollen, som er hyppig uanmeldt gæst, 28. november atter besøgte slagteren på Svenborgs Mølmarksvej.

Se kontrolrapporten her.

Her blev slagtermester Richard Larsen præmieret med endnu en rasende smiley og derudover politianmeldt, fordi der blandt andet blev konstateret fedtede og indtørrede belægninger i kølerummet, fedtede væsker på gulvet og indtørrede kødrester i to kødhakkere.

Flere gange tidligere i år og andre år har han fået sure smileyer på grund af sådan noget griseri.

I en artikel om Danmarks værste slagtere har Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan der hos Richard's Kød lå cigaretaske og døde fluer på gulvet, hvordan håndvasken blev brugt til at arkivere papirer i, og hvordan kød og ænder stod til optøning nede på gulvet.

I november i år fandt Fødevarekontrollen også cigaretskod nær maden.

- Jeg ved ikke, hvem der ryger herinde, påstod slagteren.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Richard Larsen, men til Fyns Amts Avis afviser man, at der skulle være grund til at kritisere hygiejnen.

- Hun (fødevarekontrollanten, red.) kan ikke forstå, at vi ikke kan gøre maskinerne rent med det samme, når vi har brugt dem.

- Jeg tror, det skyldes, at det er gamle lokaler. Der skal ikke noget til, før man tror, at de er beskidte, men det er de ikke, siger Richard Larsen.

Han fortæller også til amtsavisen, at han får ros af sine kunder, fordi kvaliteten altid er i top, og at han ikke lægger så meget i, at han er blevet politianmeldt.

- Jeg holder op inden så længe, så det er ligemeget. Jeg er 70 år og har arbejdet her i snart 36 år, så jeg gider sgu ikke mere, siger han uden dog at sætte dato på sin exit.

- Det bliver, så snart jeg får forretningen solgt. Der er mange, der er interesserede i den, så det kan sagtens lade sig gøre, siger han.

Pølsevognen ligger i Blåvand, og der var flere kunder, da Ekstra Bladets fotograf besøgte stedet. Foto: Christer Holte Kup - 24. jun. 2017 - kl. 13:04 Her er Danmarks mest ulækre pølsevogn

175 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere