'Århundredets' auktion: Unik kunstsamling til milliarder skal under hammeren

Adskillige malerier med trecifret vurdering skal natten til onsdag under hammeren, når David og Peggy Rockefellers kunstsamling sælges i legendariske Christie's i New York. Følg auktionen live her på EB.dk kl. 23.00 i aften

Se de unikke og vanvittigt dyre malerier, der skal sælges

Maleri på maleri til både to- og trecifrede millionbeløb skal i dag sælges ved 'århundredes auktion' i verdens største auktionshus Christie's.

I alt forventes salget af de to afdøde multi-milliardærer David og Peggy Rockefellers kunstsamling at indbringe et sted mellem tre og fire milliarder danske kroner.

- I nyere tid er det her uden sammenligning den største auktion med en enkelt families kunstsamling, der har været afholdt, siger Kasper Nielsen, der er vurderings- og salgsdirektør hos det danske auktionshus Bruun & Rasmussen.

- Den kunst, der er til salg, er på et uhørt højt niveau, og det er en samling uden sidestykke. Det er også derfor, at den er så bekostelig.

Se et bredt udsnit af de vanvittig dyre malerier, der i nat skal under hammeren øverst i artiklen.

De allerstørste samlet
Billedet 'Filette a la corbeille fleurie' – Pige med blomsterkurv - af Pablo Picasso er en af hovedattraktionerne og forventes et svimlende hammerslag mellem 550 og 740 millioner kroner.

Magasinet Vanity Fair har da også allerede døbt nattens auktion til 'århundredets' af sin slags.

- Det er hovednavne- og numre hele vejen igennem. Det er nærmest umuligt at fremhæve enkelte værker, fordi så mange af dem er så gode, siger Kasper Nielsen.

Stenrig familie
Rockefeller-familien er en af verdens rigeste, efter at John D. Rockefeller (1839-1937) skabte sin formue med virksomheden Standard Oil Company.

På sit højeste kontrollerede den 90 procent af olien i hele USA.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

- Modsat andre auktioner, hvor en række ejere har værker til salg, baserer denne sig på en enkelt familiesamling, hvilket kun gør det mere fantastisk. Man får næsten åndenød, når man tænker over, hvor store værdier, det er lykkedes Familien Rockefeller at samle, siger vurderings- og salgsdirektør Nielsen.

David Rockefeller var det sidst levende barnebarn af familiedynastiets grundlægger. Han døde sidste år i en alder af 101.

Overskuddet fra auktionen skal efter David og Peggy Rockefellers ønske gå ubeskåret til velgørenhed.

Du kan følge hele den historiske auktion live på EB.dk fra klokken 23:00 dansk tid tirsdag aften.

5 kommentarer
Vis kommentarer