Afsløret: Her renser Gorm's Pizza-pige sin sko med bestik

Direktøren for gourmet-kæden overvejer at sende medarbejderne på hygiejne-kursus

Torsdag aften kl. 21 fandt en ung kvindelig medarbejder anledning til gennem tre minutter at rense sine beskidte skosåler i gormetkæden Gorm's Pizzas filial i Tivoli Food Hall i København. Foto: Christian Kloster
Torsdag aften kl. 21 fandt en ung kvindelig medarbejder anledning til gennem tre minutter at rense sine beskidte skosåler i gormetkæden Gorm's Pizzas filial i Tivoli Food Hall i København. Foto: Christian Kloster

Det er efterhånden nogle år siden, at det obligatoriske hygiejne-kursus blev afskaffet, så enhver uden begreb om køkkenhygiejne kunne tage job i restaurationsbranchen.

Torsdag aften kl. 21 fandt en ung kvindelig medarbejder således anledning til gennem tre minutter at rense sine beskidte skosåler i gourmetkæden Gorm's Pizzas filial i Tivoli Food Hall i København.

Det skete med den kniv, som også skulle bruges til at skære pizzaer med.

Ekstra Bladets Maddetektiv var til stede og dokumenterede, hvorledes tre af hendes kollegaer bemærkede, at hun rensede gummiskoenes undersider.

Ingen af de tre gjorde hende opmærksom på, at det kunne være ulækkert. Tvært i mod grinede en ung mandlig kollega blot lidt af hendes måde at rengøre sko på til skue for de forbløffede gæster.

Efterfølgende kom hun kniven i en opvaskemaskine, hvorpå der stod 60 grader, hvilket ikke er nok til at sterilisere sygdomsfremkaldende afførings-bakterier fra eksempelvis hundelort.

Opvaskemaskinen var i gang med at rengøre service, da hun åbnede lågen. Kniven nåede kun at være i maskinen i kort tid, inden den var færdig.

Så Ekstra Bladet ringer til Anders Kjørup, som er adm. direktør i Gorm's,

- Anders, hvordan kan det ske, at ung kvindelig ansat sidder og renser sine beskidte skosåler med en kniv, som skal bruges til gæsternes mad?

- Er det virkeligt sandt? Er det sket?

- Ja. Kan der være anledning til at undervise jeres meget unge personale i køkkenhygiejne?

- Ja, jeg er meget ked at høre, at det er sket. Vi går meget op i fødevarehygiejne.

- Eller gør I? På et tidspunkt stod tre af hendes kollegaer omkring hende. De fire talte sammen. Ingen af dem foreslog, hun skulle stoppe med at bruge kniven til at rense undersiden af skoene. Går I nu så meget op i køkkenhygiejne?

- Ja.

- Men hvorfor tænker ingen af fire medarbejdere, at det er en dårlig idé at bruge køkkenredskaber til at rengøre skosåler med?

- Det burde have tænkt sig om i situationen. Jeg vil straks tage sagen op med restaurantchefen dernede for at drøfte, om de skal have et ekstra kursus i køkkenhygiejne. Det er under al kritik, så der skal rettes op på det. Sådan noget her må aldrig ske. Det ærgrer mig helt ind i min sjæl, så der bliver rettet op med det samme.

Han fortæller, at han vil ringe til pizzeriaet for at bede dem sterilisere kniven.

Kort tid efter ringer han til Ekstra Bladet.

- Vi har identificeret kniven. Den er blevet smidt ud. For at være på den sikre side. Vi har dermed udført damage control.

Han skriver i en sms til Ekstra Bladet, at opvaskemaskinen afslutningsvis skolder indholdet ved 85-88 grader.

296 kommentarer
Vis kommentarer