Sådan tester du dæk før frosten

Vintervejret er for alvor på vej med dertilhørende risiko for ulykker i det glatte føre

Vinterenog dens glatte føre lurer lige om hjørnet. Via denne artikel kan du checke, hvad det betyder for din kørsel og dine dæks egenskaber. (Foto: Lasse Kofod/Polfoto).
Vinterenog dens glatte føre lurer lige om hjørnet. Via denne artikel kan du checke, hvad det betyder for din kørsel og dine dæks egenskaber. (Foto: Lasse Kofod/Polfoto).

Måske har du ikke husket at få vinterdæk på. Og hvis du har, er de måske ikke så effektive, som du tror. Det ved du først, når vinteren og de glatte veje for alvor melder sig senere på ugen.

Så se nu at få checket de ændrede kørevilkår, inden det er for sent, lyder opfordringen fra Rådet for Sikker Trafik.

Hvis du vil være sikker på, hvad du og dine dæk egentlig formår er der hjælp at hente netop hos Sikker Trafik, som sammen med Trafikstyrelsen har lanceret en web-baseret dæk-tester. Her kan man se, hvor mange meter, der reelt skal bruges på at bremse med henholdsvis sommer- og vinterdæk.

- Dæktesteren viser f.eks. at der er en stor, positiv effekt ved at køre med vinterdæk, når vejene er sne- og isglatte. Så bremser man klart bedre. Men den viser også, at hvis vejene er regnvåde eller tørre, så bremser man bedre med sommerdæk end vinterdæk, fremgår det af en pressemeddelelse fra Sikker Trafik.

Læs også:


- Så uanset hvilken slags dæk man kører med, er der øget risiko ved at køre på vejene om vinteren, og derfor er det et godt råd, at man sætter farten ned. For selv om man f.eks. kører med vinterdæk, så er der ingen garantier mod uheld og ulykker.

Dæktesteren kan findes her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen