Masser af penge at prutte om: Her kan du presse boligprisen

Se kortet: Masser at penge at spare for boligkøberne - se hvor store nedslagene er på boligmarkedet

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Selv om nedslagene på boligmarkedet generelt er blevet mindre, kan boligkøbere stadig opnå pæne rabatter ved forhandling af boligpriserne.

Der er dog store geografiske forskelle på nedslagenes størrelse, viser nye tal fra boligportalen Boliga.

Se også: Dette hus sættes ned med 50.000 - hver uge


Forhandling betaler sig
For køberne skal udbudsprisen altså stadig ses som et udgangspunkt for forhandling. I tredje kvartal af 2012 blev der nemlig i gennemsnit givet 7,4 procent af prisen på villaer, mens nedslagene på ejerlejligheder i gennemsnit var på 4,5 procent. Fritidshuset blev i snit handlet til 6,7 procent mindre end udbudsprisen.

De pæne rabatter sker på trods af, at nedslagene generelt er faldet. Fra andet til tredje kvartal 2012 er rabatterne på ejerlejligheder gennemsnitligt faldet med 0,9 procentpoint, mens sommerhussælgerne har givet 0,5 procentpoint mindre rabat, og hussælgerne har givet 0,1 procentpoint mindre rabat.

Store nedslag i Nakskov
Der er dog store geografiske forskelle på nedslagenes størrelse. Men rabatterne er størt i Lollands største by Nakskov med gennemsnitligt 17 procent på villaer, får boligkøbere i Præstø på Sydsjælland en rabat på 13 procent i snit.

Læs også: Mindre rabat på andelsboligerI sønderjyske Rødekro er sælgerne til gengæld kun presset 2,9 procent ned i pris, mens der flere steder i hovedstaden er meget lidt at komme efter for køberne. I Københavns nordvestkvarter er det blot lykkedes at forhandle 1,9 procent af prisen, mens der på Nørrebro, Vesterbro og i indre by er givet cirka 3,5 procent i nedslag.

I den anden ende af spektret finder man Randers C, hvor sælgerne har justeret priserne nedad med 8,6 procent, før køberne satte deres underskrift på aftalen.

På markedet for fritidshus har køberne haft bedst held med forhandlingen i Væggerløse på Sydfalster, hvor rabatten har været 15,3 procent, mens sælgerne i Hemmet i Vestjylland har givet landets mindste nedslag, i gennemsnit 3,2 procent.

Se rabatterne i din by
På Google-kortet over artiklen, kan du se hvor meget, der er blevet forhandlet af villapriserne i din by. Mobilbrugere kan se kortet her.

Vil du se, hvor meget rabat, der er givet på ejerlejligheder og fritidshuse, kan du klikke herunder.

Ejerlejligheder: http://www.boliga.dk/statistik/20121024.aspx?list=2

Fritidshuse: http://www.boliga.dk/statistik/20121024.aspx?list=3

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen