Isbranchen: Sommeren ødelægger det for os

Danskerne holder sig væk fra iskioskerne på grund af det dårlige sommervejr - Det klager isbranchen over

Danskerne har ikke kastet sig lige så frådende over eksempelvis en 'gammeldaws med det hele', som de plejer. (Foto: Jens Dresling)
Danskerne har ikke kastet sig lige så frådende over eksempelvis en 'gammeldaws med det hele', som de plejer. (Foto: Jens Dresling)

En stor, gammeldags isvaffel med guf, flødeboller og masser af kugler, eller en iskold, læskende sodavandsis.

Det er, hvad mange danskere uløseligt forbinder med sommer, sol og ferie.

Men dette års pauvre sommervejr har gjort, at vi har holdt os langt væk fra de kolde kaloriebomber, som faldbydes i kiosker, strandbarer og supermarkeder landet over.

Det viser en rundring til en håndfuld isproducenter, som ekstrabladet.dk har foretaget.

- Vi sælger omkring halvt så mange is, som vi plejer, så man kan roligt sige, at sommeren har en ret drastisk påvirkning på vores omsætning, forklarer Rasmus Eibye, direktør i Hansens Is, til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Når vi så heller ikke har haft en særlig god forsommer, så bliver det jo kun ekstra nedslående, at det dårlige vejr ser ud til at fortsætte.

Også hos Premier Is, der blandt andet har 80'er klassikerne Wofler, Nuggi Nuggi, og Lynstang på iskortet, kan man mærke den dårlige sommer på pengepungen.

- Vi har helt klart kunnet mærke det. Jeg kan ikke sætte præcise tal på, men det er jo desværre sådan, at folk holder sig fra at købe is, når det er koldt. Så vi har ikke solgt nær så mange ispinde og isvafler, som vi plejer.

- Derfor vil jeg også give min højre arm for 25 grader og sol, siger marketingschef Kim Villadsen fra Premier is til ekstrabladet.dk.

Ikke for varmt
Hos Co-Ro Food A/S, der producerer de populære Sun Lolly-sodavandsis, som folk køber i supermarkederne og lægger i deres egen fryser, er det ikke meget bedre.

- Issalget får nogenlunde proportionelt med antallet af solskinstimer. Så når solen holder sig væk, så gør kunderne også, siger direktør Ole Jørgensen til ekstrabladet.dk.

I modsætning til sine kollegaer håber han dog ikke på 30 grader og vanvittigt sommervejr.

- Nej, for så køber folk ikke vores is. Så går de ned i iskiosken i stedet. Så sådan en medium-ting passer os bedst.

Du kan tjekke, om det bliver is-tid i den nærmeste fremtid her på vejret.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen