Her er de værste brugtvognsforhandlere

Det er let at blive snydt, når du køber brugt bil. Se hvilke brugtvognsforhandlere, du skal undgå

Fejl og mangler er hverdagskost, når man køber brugt. Her kan du se listen over de værste brugtbilsforhandlere. (Arkivfoto)
Fejl og mangler er hverdagskost, når man køber brugt. Her kan du se listen over de værste brugtbilsforhandlere. (Arkivfoto)

Defekte bremser, gravrust på undervognen eller biler, der er lige til skrot.

Det er blot nogle af de klager, der den seneste tid er indløbet fra købere af brugte biler. Købere, som i god tro har købt en brugt bil hos en autoriseret forhandler, men som efterfølgende ikke kan få udbetalt den retmæssige erstatning.

Når en brugtvognsforhandler ikke vil efterleve en afgørelse fra forbrugerklagenævnet, bliver vedkommende hængt ud i en offentlig gabestok på nettet. Her er fem bilsælgere kommet til i løbet af de første måneder af 2012, så der lige nu er 16 forhandlere af brugte biler hængt til tørre på portalerne firmatjek.dk og bilklage.dk.

Dermed er brugtvognsforhandlere én af de største grupper på firmatjek.dk.

Se også: Snydt af brugtvognsforhandler

Sælger skrotklare biler
De fejl, som forbrugerne klager mest over, er defekte bremser, gravrust på undervognen eller biler, der er lige til skrot, og som går i stå efter ganske kort tid. Det fortæller juridisk chef Per Alkestrup fra FDM.

- Vi ser mange eksempler på hjemmelavede garantier, bremser, der er slidt, eller motorer, der slår ud. Ofte kan det koste køberen en efterregning på op mod 50.000 kroner. I værste fald kan det betyde uheld på vejene, uddyber Per Alkestrup.

Læs også, hvordan Gunnar Glejborg Jensen blev snydt af en brugtvognsforhandler og se konfrontationen med forhandleren.

Du kan ogse se den fulde liste over de værste brugtvognsforhandlere.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere