Undgå chok-regning hos mekanikeren

Autoærkstedernes timepriser svinger mange hundrede kroner - hele 429 kroner mellem dyreste og billigste - se udvalgte priser i din region her

Jydsk Automobilcentrum er i undersøgelsen dobbelt så dyr som det billigste værksted. - Men så kommer der ikke noget oveni, forklarer ejeren. Foto: René Schütze
Jydsk Automobilcentrum er i undersøgelsen dobbelt så dyr som det billigste værksted. - Men så kommer der ikke noget oveni, forklarer ejeren. Foto: René Schütze

Skal bilen til service eller repareres, bør du måske se dig om en ekstra gang, inden du vælger mekaniker.

Det viser i hvert fald den rundringning til 50 tilfældige autoværksteder over hele landet, som Ekstra Bladet har foretaget, og som du kan se og læse om i dagens avis.

Vi ringede for at høre, hvad autoværkstederne tager i timen for reparationer af personbiler. Og prisforskellen er stor.

SE PRISEN PÅ 10 TILFÆLDIGE VÆRKSTEDER I HVER REGION I GRAFIKKEN OVENFOR

På et værksted i Randers er det eksempelvis over dobbelt så dyrt at få bilen repareret som i Nykøbing Mors. Timeprisen svinger hele 429 kroner fra den dyreste til den billigste mekaniker.

Og det er ikke blot på tværs af landsdelene, der er prisforskel. Internt i regionerne spænder timeprisen med alt fra 16 procent mellem billigste og dyreste autoværksted i Region Syd til hele 50 procent i Region Nord.

Det svarer værkstedet: Vi kører et fastprissysten

Faste prissystemer
Ifølge motorjournalist og brugtbilekspert Ebbe Sommerlund, som har flere års erfaring med branchen, er det i høj grad relevant at få oplyst timeprisen på sit værksted.

– Forbløffende få spørger til timeprisen. Men den er jo virkelig en afgørende faktor for, hvor dyrt det er, siger Ebbe Sommerlund.

At et autoværksted har en lav timepris er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med, at værkstedet også er det billigste, når den samlede regning gøres op.

Lav aftale med værkstedet
Nogle mekanikere kan være længere tid om at udføre den samme reparation, ligesom prisen på reservedele varierer fra sted til sted. Prisen kan derved i nogle tilfælde hurtigt løbe op.

Derfor er det vigtigt, at man på forhånd sørger for at afstemme forventninger med autoværkstedet, vurderer Per Alkestrup, jurist og afdelingschef i FDM, der ofte får henvendelser fra bilkunder, der er blevet overrasket over deres værkstedsregning.

Gode råd fra FDM: Få papir på prisen

Nadjas C5 på værksted: Mekaniker skrev ekstra timer på

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere