Milliarder stjålet i tysk CO2-svindel

Igen er det skandaleramte danske kvoteregister centrum i den kæmpe sag i nabolandet, hvorfra der er tråde til bl.a. Dubai

EUs klimakommissær Connie Hedegaard var ansvarlig for det danske kvoteregister, dengang fra 2007 til 2009, da enhver kunne lade sig registrere uden nogen form for myndighedskontrol af pas eller selskabsoplysninger.
EUs klimakommissær Connie Hedegaard var ansvarlig for det danske kvoteregister, dengang fra 2007 til 2009, da enhver kunne lade sig registrere uden nogen form for myndighedskontrol af pas eller selskabsoplysninger.

Statskassen i Tyskland har mistet 6,4 milliarder kroner i omfattende svindel med CO2-kvoter.

Det meddeler den ledende statsanklager i Frankfurt am Main Alexander Badle.

Statsanklager Alexander Badle siger, at tysk politi i over et år har efterforsket 120 virksomheder fra flere europæiske lande og fra Dubai i forbindelse med svindlen. Efterforskningen sker under kodenavnet ’Operation Odin’.

I alt 180 personer er mistænkte i den omfattende svindel. Fire sidder varetægtsfængslet.

Det er næppe sandsynligt, at de mange svindlede milliarder nogensinde vil blive fundet igen.

I et enkelt eksempel ransagede skattemyndighederne i München en virksomhed, der skyldte 34,6 millioner kroner i manglende momsindbetalinger.

Under ransagningen lykkedes det folkene fra politi og skattevæsen at lokalisere sølle 463 kroner, der nu er returneret til den tyske statskasse.

Ekstra Bladet har gennem mere end et år dokumenteret den omfattende svindel med CO2-kvoter, der i vid udstrækning er foregået via det skandaleramte, danske kvoteregister.

I den tyske sag efterforskes bl.a. firmaerne Roter Stern UG og Nexis Solar Technologies, der begge var registreret som kvotehandlere i Danmark.

I forbindelse med afsløringerne har Ekstra Bladet dokumenteret, hvordan de sager, der er under efterforskning i Tyskland, England, Norge, Holland, Belgien, Frankrig osv, alle hænger sammen – og at alle sagerne har det til fælles, at svindlerne har anvendt konti i det danske kvoteregister til svindlen.

Det er sket, fordi det danske klima- og energiministerium under den daværende klima- og energiminister Connie Hedegaard fra 2007 til 2009 undlod at foretage selv overfladisk kontrol af de handlere, der tilmeldte sig.

Svindlere fra hele verden strømmede til Danmark og det danske register voksede til verdens største af sin art med 1.256 kvotekonti.

Ekstra Bladets gennemgang af de registrerede kvotehandlere påviste falske adresser, falske navne og skuffeselskaber blandt de registrerede handlere.

Et af de registrerede navne var en afdød, pakistansk digter. En anden kvotehandler havde adresse på en parkeringsplads i London.

Afsløringerne af det danske kvoteregister har ført til en større oprydning, og der er nu blot 33 konti tilbage.

Europol anslår, at der er svindlet for i alt 38 mia. kroner i hele Europa.

Herhjemme er Rigsrevisionen i gang med en omfattende undersøgelse af driften af det danske kvoteregister. Rapporten ventes offentliggjort til maj.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere