Voksne kvinder elsker Twilight

Det er ikke kun teenagere, der elsker Twilight-universet. Voksne kvinder drages også af vampyr-universet

I denne weekend har New Moon haft premiere. Men ikke kun teenagepiger savler og snøfter i mørke i landets biografsale.

Den amerikanske forfatter Stephenie Meyer har skabt et univers med vampyrer og folk strømmer til byen Forks, som danner rammen om fortællingen.

Mest af alt, så har Twilight-universet fået kultstatus blandt teenage-piger. Men det er ikke kun folk med bumser og tyggegummi, der elsker denne serie, hvoraf de to første bøger er blevet filmatiseret.

Vi har talt med nogle kvinder her, der ikke er bange for at indrømme, hvem de drømmer om om natten - uden hvidløg som beskyttelse…

Sofie på 27 år kan ikke få nok
- Sidste år var jeg på en en uges afslapningsferie i syden i en periode, hvor jeg ellers skrev speciale og følgelig var begravet i tunge teori-bøger til hverdag. Af den grund ledte jeg efter nogle virkelig let læselige bøger til at underholde mig med ved pool-området, og valgte 'Twilight'-bøgerne, fordi de angiveligt var et hit hos teenagerne - og så måtte de jo være lette at komme igennem!, siger Sofie Rosendahl, 27 år, Digital redaktør på Magasinet Q.

- Og det var de skam også, men jeg må advare: når man er begyndt på den første 'Twilight'-bog, stopper man ikke igen før den fjerde - og desværre sidste - bog er læst.

- Og hvis jeg skal være ærlig er jeg lige startet forfra igen. Tsk tsk.

- For man kan faktisk godt gå hen og blive lidt små-fanatisk omkring de her bøger, og ikke mindst den fantastiske vampyr Edward Cullen. Men jeg trøster mig med, at de veninder og familiemedlemmer, jeg har lokket til at læse bogen, selv er faldet pladask i fælden. Også min mor. Så 'Twilight' er altså ikke kun for teenagere. Heldigvis.'

Monica på 31 så filmen for et barns skyld
- Jeg anede ikke noget om Twilight-universet, men var så heldig at få den første film på dvd. Ville se den med min kærestes 11 årige datter og BUM! - så var vi fanget.

Monica på 31 år så filmen for en 11-årigs skyld, men de blev lige bidt..., siger Monica Trabjerg, 31 år og Brand Manager på SlankeDoktor.dk .

- Vi var enige om, at ham den blege med den fine flade snude var meget ,meget pæn. Ja, det hedder det, når man er 11 år. Siden har jeg hørt fra flere på min alder, at der er et eller andet med den vampyr…

- Og ja, historien i filmen er da også meget god. Jeg skal helt sikkert se den nye Twilight film New Moon.

36-årige Malene: Den går lige i hjertet
- Jeg faldt pladask for Twilight-filmen, selvom jeg ikke har læst bøgerne. Skuespillerne er nok lidt for unge til rigtigt at være lækre for mig, siger Malene Fich Weischer, 36 år, digital redaktør på Kig Ind & newbizz-ansvarlig.

- Men den intensitet, de spiller med, og hele den kærlighedshistorie, som omfavner Twilight-universet, gik lige i hjertet. Selv på en gammel én som mig (snart 37)…

Lindi på 28 år drømmer om varulve i Hareskoven
- Jeg indrømmer gerne, at jeg er aldeles fortabt i Twilight-universet. Her er eventyrfigurerne virkelige. Kunne der dog ikke i det mindste findes feer eller lignende i hareskoven? spørger Lindi Winkel, 28, journalist på Oestrogen.dk.

- Og hvad med bare en enkelt varulv? Jeg mener helt ærligt - kan det virkelig alt sammen være i Hareskoven pure opspind?

- Og kærlighed, der vinder over al fornuft. Og så Edward. Ung, ja. Men nøj hvor kunne det være hyggeligt hvis han kom forbi og bed til – eller det, der var værre.

Tora på 28 år var skeptisk, men så...
-Da jeg skulle ind og se den første Twilight-film, var jeg lidt skeptisk, men så tonede Edward Cullen frem på skærmen, og han er fantastisk. Robert Pattinson, som spiller Edward Cullen, er så intens og lækker, at jeg er blevet kæmpe fan, siger Tora Mortensen, 28 år, digital redaktør af Vi Unge og Bazar.

- Den mystiske og lidt magiske kærlighedshistorie, som danner ramme om filmene er så romantisk, at man kun kan elske Twilight-sagaen.

Charlotte på 32 år har grædt sig igennem bøgerne
- Ok, jeg indrømmer det: Jeg er BIDT! Jeg er så bidt af Stephenie Meyers Twilight-univers, at jeg har læst alle bøgerne. To gange. Også de kapitler af bog 5 fra Edwards synspunkt, der ligger på forfatterens hjemmeside, siger Charlotte Heje Haase, 32 år og digital redaktør på Oestrogen.dk

- Og så har jeg set Twilight otte gange og har den på dvd. Jeg har allerede set forpremieren på New Moon, og skal se den igen på mandag med min yngre kusine.

- Hvorfor? Hvad får et halvvoksent (ahem) menneske til at sluge denne fortælling om store følelser og teenage 'jeg vil dø uden dig'-forelskelse råt? Jeg har grædt mig igennem og mærket sommerfuglene i maven.

- Universet er så gennemtænkt, og bøgerne så utrolig velskrevne med referencer til de store klassikere i litteraturen (f.eks. Romeo og Julie, Stormfulde højder og En midsommernatsdrøm), hvilket tiltaler en bog-elsker som mig.

- Og så kan jeg virkelig identificere mig med hovedpersonen, der bliver draget af den farlige kærlighed, og at hun ikke helt kan følge farens råd: 'Nogle gange må du lære at elske, hvad der er godt for dig'.

Hvad mener du?
Hvad med jer, er I bidt? Eller er det tosset for voksne kvinder, at drømme sig ind i et vampyr-univers med high school-elever? Skriv i kommentarfeltet herunder!

Lavet i samarbejde med Oestrogen.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere