B9-Vitamin øger risikoen for astma

Hvis man har taget folinsyre sent i graviditeten, kan det øge risikoen får, at barnet for astma. Det viser nyt studie fra Australien

Australske forskere mener, at B9-Vitamin kan øge risikoen for astma (Foto: Colourbox)
Australske forskere mener, at B9-Vitamin kan øge risikoen for astma (Foto: Colourbox)

Det har længe været anbefalet, at man begynder at tage ekstra folinsyre allerede, når man planlægger at blive gravid og indtil den tredie graviditetsmåned. Men nu viser et nyt australsk studie, at det måske ikke er så god en ide alligevel. Forskerne fandt, ifølge The Daiy Mail, ud af, at børn født af kvinder, som havde taget folinsyre, som også er kendt som B9-Vitamin, kan have større risiko for at udvikle astma.

30 procent
Eksperter fra universitet i Adelaide har til undersøgelsen fulgt 557 kvinder, mens de var gravide, og da børnene var 3,5 og 5,5 år gamle. Resultatet viser, at risikoen steg med hele 30 procent for børn, hvor moderen havde taget ekstra B9-Vitamin mellem 30 og 34 graviditetsuge. Der var ingen tegn på en skadelig effekt i de tilfælde, hvor man kun havde taget ekstra B9-Vitamin tidligt i svangerskabet. Blandt forskergruppen mener man hermed at have fundet en af årsagerne til det øgede antal af astmabørn i den vestlige verden.

Briterne er skeptiske
Britiske eksperter er dog skeptiske. Her mener man, som man også gør i Danmark, at B9-Vitamin er vigtigt i forhold til at forebygge misdannelser som eksempelvis hjerne og rygmarvsbrok. I England har sundhedsmyndighederne da også for kort tid siden anbefalet, at der bliver tilsat folinsyre i alt brød.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere