Mobilsnak farlig for fodgængere

Fodgængere er også i fare, når de taler i mobil i trafikken. Især ældre skal passe på med mobilsnakken, når de går over vejen.

Det er ikke kun farligt at tale i mobil, når du kører i bil eller på cykel. Også som fodgængere er vi i fare, når vi kværner løs i mobilen. (Foto: Colourbox)
Det er ikke kun farligt at tale i mobil, når du kører i bil eller på cykel. Også som fodgængere er vi i fare, når vi kværner løs i mobilen. (Foto: Colourbox)

Hvis du vil være på den sikre side, bør du nok bare lade mobilen ligge derhjemme, når du vover dig udenfor hjemmets trygge rammer. Ny forskning viser nemlig, at det ikke kun er farligt at tale i mobiltelefon i bilen eller på cyklen, men også når vi bevæger os rundt som fodgængere i trafikken.

Det skriver videnskab.dk.

Man sætter ubevidst farten ned, når man både skal koncentrere sig om at tale i mobiltelefon og eksempelvis krydse en vej, viser en undersøgelse, som forskere fra University of Illinois i USA står bag.

Mobilen gør os langsommere
Forskerne lod 36 testpersoner krydse en virtuel, befærdet vej, mens de gik på et løbebånd, der målte deres hastighed. Når testpersonerne gennemførte forsøget, mens de talte i mobiltelefon, gik de 25 procent langsommere.

Til gengæld kan du rimelig sikkert bevæge dig rundt som fodgænger i trafikken, mens du hører musik. Det påvirkede nemlig ikke testpersonerne betydeligt, lyder det i tidsskriftet Accident Analysis and Prevention (ulykkesforskning og forebyggelse, red.).

Farligere for ældre
En anden undersøgelse, som endnu ikke er publiceret, peger på, at ældre personer på 60 år og derover har endnu større risiko for at blive kørt ned, hvis de taler i mobiltelefon på vej over gaden.
- Ældre mennesker, der talte i mobiltelefon, blev kørt over 15 procent oftere end dem, der ikke brugte mobilen. Det er tilsyneladende særlig farligt for ældre mennesker at tale i mobil, mens de bevæger sig rundt i trafikken, fortæller psykologiprofessor, Arthur F. Kramer.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere