København er afspærret: Sådan kommer du gennem byen til Copenhagen Marathon

Der er maraton i København, og det betyder byen er afspærret. Læs her, hvordan du hurtigst og lettest gennem hovedstaden

I dag klokken 09.30 starter Nykredit Copenhagen Marathon fra Islands Brygge. For at skabe sikre rammer om det store maratonløb har løbsarrangørerne fra atletikklubben Sparta afspærret den 42,195 kilometer lange rute. Det kommer til at påvirke trafikken i indre by.

Se også: Blog: Klip neglene og tape brystvorterne til før Copenhagen Marathon

- Byen vil være spærret for trafik fra klokken syv om morgenen og frem til klokken 16.00. Vi har dog sørget for sluser, som trafikken kan passerer igennem, siger Dorte Vibjerg, løbsdirektør for Nykredit Copenhagen Marathon.

I alt er der tre trafiksluser, hvor billister kan krydse ruten. Sluserne er placeret på Fredensgade, Holmens Kanal og Nørre Farimagsgade.

Se rutekort her for Nykredit Copenhagen Marathon her.

Det store maratonløb vil også påvirke trafikken på flere af de omkringliggende veje uden for ruten, eksempelvis i form af ensretning eller omdirigering af trafikken. Hvis man har planer om søndagen, så anbefaler løbsdirektør Dorte Vibjeg, at man tager hjemmefra i god tid og sørger for at holde sig orienteret om de løbende ændringer af trafikken på løbets hjemmeside.

Se også: Maraton-boss: Sådan bliver du klar til 42 kilometer

Bybusserne vil også være påvirket af det store maratonløb den 18 maj. Skal man med offentlig transport, kan man med fordel orientere sig på movia.dk. Skal man rundt i byen mens løbet afvikles, kan det anbefales at hoppe på cyklen i stedet.

- Hvis man skal rundt i byen, tror jeg helt klart, det er hurtigst og mest praktisk at tage cyklen. Stemningen plejer at være fantastisk i byen under løbet, så det kan anbefales, at komme ud og bakke løberne op, siger Dorte Vibjerg.

0 kommentarer
Vis kommentarer