Burgerbar fupper med pommes fritterne

- Vi har gjort sådan i fem år, lyder det fra ledelsen.

’Danske kartofler der er dampet, håndskårede til både og til sidst friturestegt sprøde.’

Sådan påstår den københavnske burgerkoncept ’Burgerklubben’, som foreløbigt har to filialer.

Burgerklubben hævder også, at løgringene er skåret i hånden.

Men sandheden er, at de fritter ’Made in EU’ kommer i store frostposer fra Flensted og bestemt ikke er skåret i hånden.

Også løgringene kommer fra en industriel frostpose og er ikke håndskårne, afslørede Fødevarestyrelsen for en måned siden.

Her opdagede man ifølge en kontrolrapport også, at spildevand fra køkkenet løb ud på gulvet i stedet for i kloakken – og at stedet ikke var sikret mod mus og rotter idet der var et hul, de kunne komme ind gennem.

Der blev også rejst kritik at, kalve-bacon blev anprist som bacon - indforstået, at det var svinekød.

Det blev til i alt hele fem indskærpelser for overtrædelser af fødevareloven, men Burgerklubbens ejer Said Ghizzaui negligerer problemerne:

- Der er tale om finesser. I øvrigt er problemerne løst, siger han.

- Vi skriver ikke, at pommes frittes eller løgringe er hjemmelavede, men at de er håndskårede, hvilket de så ikke er. Okay. Vi har haft dette menukort i fem år uden at det er blevet påtalt. Det ville have været smart, om Fødevarestyrelsen havde påtalt det noget tidligere, siger han.

Han mener ikke, at kunderne er blevet vildledt:

- Det har hverken haft betydning for vores omsætning – eller for, om kunderne har vagt pommes fritter og løgringe til eller fra. Vi har ikke givet falske forhåbninger, bedyrer han.

Læs her menukortet, som stadig en måned efter kritikken ikke er ændret.

245 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere