Butik lukket efter fund af rottelort: Spis ikke maden

Fødevarestyrelsen har lukket butikken Orient i Brabrand ved Aarhus. De advarer nu mod varer solgt i butikken efter fund af lort fra rotter og mus. Varerne kan være sundhedsskadelige

Butikken var fyldt med rottelort, oplyser Fødevarestyrelsen. Foto: Thomas Borberg
Butikken var fyldt med rottelort, oplyser Fødevarestyrelsen. Foto: Thomas Borberg

Ved et uanmeldt kontrolbesøg i butikken Orient på Sintrupvej 6 i Brabrand, fandt Fødevarestyrelsens rejsehold mandag muse- og rottelort overalt i butikken.

Se også: Kvickly-ansatte så rotte oppe i loftet

Fødevarestyrelsen oplyser, at de kunne konstatere at, der var muse- og rottelort blandt paller med fødevarer på lageret og under hylderne i butikken. De kunne samtidigt konstatere, at dyrene har haft uhindret adgang til butikken og fødevarerne, fordi døren ud mod pladsen med affaldscontainerne ikke sluttede tæt.

Fødevarestyrelsen oplyser, at butikken har været bekendt med problemet, da de også fandt seks rotte- og musefælder i butikken. Det er dog ikke muligt at sige, hvor længe problemet har stået på, eller hvor længe butikken har været klar over det.

Se også: Mus sked i discountbutik - købmanden holdt fest med musekager

Fødevarestyrelsen opfordrer til, at forbrugere der har købt fødevarer fra Orient, smider varerne ud, eller returnerer dem. Rotter kan være bærere af en lang række sygdomme og kan overføre dem til mennesker. Det er derfor sundhedsskadeligt at indtage fødevarerne.

Butikken blev lukket ned med det samme, og er nu afspærret. De kommunale skadedyrsbekæmpere er tilkaldt.

114 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere