Dansk it-direktør vandt pris - og døde dagen efter

Onsdag tegnede han livsforsikring, torsdag vandt han en stor pris, fredag døde han

Enken tog kampen op mod forsikringsselskabet, som nægtede at udbetale dødsfaldsforsikring på 3 mio. kr. Foto: PR
Enken tog kampen op mod forsikringsselskabet, som nægtede at udbetale dødsfaldsforsikring på 3 mio. kr. Foto: PR

Hvis direktøren i et prisvindende dansk it-firma kunne, ville han muligvis fortryde, at han i oktober 2015 var i dialog med den svenske finanskoncern SEB i Danmark.

Han overvejede at tegne en livs- og pensionsforsikring med en dødsfaldsdækning på 720.000. Også andre ansatte talte med SEB.

Uden at skrive under på noget, rejse direktøren i senere samme måned på ferie med sin kone.

Fik blodprop på ferie
De boede hos venner, som bor 10 timers flyvning fra Danmark, fremgår det af en sag fra Ankenævnet for Forsikring, som af diskretionshensyn har censureret et antal oplysninger.

Men sagen var den, at han under ferien fik en blodprop i hjertet. Derfor fik han på et lokalt sygehus en ballon-udvidelse gennem lysken - en vellykket operation.

Han blev straks udskrevet uden at blive sygemeldt - og fløj tre dage senere – den 31. oktober – hjem som planlagt.

Arbejdet kaldte
Allerede om søndagen den 1. november begyndte han at arbejde, og han fortsatte arbejdet mandag-torsdag både fra virksomheden og fra sin hjemmearbejdsplads, hvor han flittigt brugte Skype og mail fra kl. 05.30-20.00.

Det var ’sandsynligvis blot et udtryk for, at han på baggrund af oplevelsen i udlandet havde 'opdaget', at han ikke var udødelig,‘ skriver advokaten, som på vegne af enken trak SEB i ankenævnet.

Var ikke sygemeldt
Direktøren havde overfor SEB svaret nej til at være helt eller delvis sygemeldt - for han var vitterligt ikke sygemeldt.

Og torsdag aften var han meget glad, fordi hans it-virksomhed havde have vundet en pris, så han kom glad hjem, har hans hustru oplyst, men:

’Fredag den 6. november 2015 skulle han også have været på arbejde, idet han havde aftalt et møde med en kunde. Han blev af sin ægtefælle fundet død samme dag,’ fremgår det af klagesagen.

Nægtede at betale
Nu nægtede SEB at udbetale på 2.880.000 kroner til enken. Man ville udelukkende udbetale de 720.000 kroner.  Afvisningen skete med påstand om, at han faktisk havde været sygemeldt og dermed havde løjet om onsdagen – to dage før sin død.

Men kollegaerne forsikrede om, at han havde arbejdet flittigt lige indtil til sin død. De dokumenterede det grundigt ved at vise at fremlægge kopier af hans kalender og mail-oversigt.

Men SEB fastsholdt i strid med både læger, kollegaer og andre, at han havde været sygemeldt. Det selvfølgelig for at undgå at punge ud.

Dagpenge-spekulationer
SEB påstod, at direktøren blot ikke havde ’noget incitament til at foretage en formel sygemelding til kommune, fordi han først ville få ’sygedagpenge fra første fraværsdag efter to ugers sygdom’.

Men de efterladte rasede. De skriver, at han af ’natur var meget arbejdsom og samvittighedsfuld, og han kunne ikke drømme om at spekulere i, om han havde et incitament til at lade sig formelt sygemelde ved kommunen.’

Nævn: Var ikke sygemeldt
Nu satte ankenævnet SEB på plads og slog fast, at enken skulle have de knap 3 mio. kr. Nævnet lægger vægt på, at det blev dokumenteret, at direktøren arbejdede og at lægerne ikke bad ham sygemelde sig.

Pengene er blevet udbetalt.

- Vi tager ankenævnets afgørelse til efterretning, men udtaler os aldrig om konkrete kundesager, siger Kim Johansen, direktør i SEB Pension.

Han understreger, at SEB Pension vinder broderparten af 20 årlige sager, som ender i Ankenævnet for Forsikring.

-  Det er meget få  sager set i forhold til, at vi har 300.000 kunder.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen