Ulrik Wilbek i tvist om domænenavn

Den folkekære håndboldtræner er klar til at hive lille mand i retten for at få domænenavnet ulrikwilbek.dk

Håndboldtræner Ulrik Wilbek er endt i et slagsmål om retten til domænet ulrikwilbek.dk. Og konflikten er gået så meget i hårdknude, at den populære håndboldtræner og foredragsholder er klar til at gå i retten for sin sag.

Det oplyser Ulrik Wilbeks bookingbureau NK Music til ekstrabladet.dk.

Se også: Ulrik Wilbek har fået konstateret mavesår

Privat beundrer ejer domænet
Tvisten startede, da Ulrik Wilbek og det bureau, der står for booking af hans foredrag NK Music, blev enige om at oprette en hjemmeside med informationer om håndboldtræneren og hans foredrag. Hjemmesiden skulle hedde ulrikwilbek.dk, men da dette domæne allerede er optaget, kontaktede NK Music den nuværende domæneejer softwareprogrammøren Tommy Sjørring.

I en email til Tommy Sjørring den 14. marts 2013 skriver Niels Kofoed fra NK Music: 'Kan se at du "ejer” domænet www.ulrikwilbek.dk, hvilket Ulrik (Ulrik Wilbek, red.)gerne vil have overdraget til ham selv. Lad mig høre fra dig vedr. overdragelseserklæring fra DK-hostmaster inden 8 dage fra d.d.' I den efterfølgende korrespondance mellem de to fremgår det, at NK Music allerede har kontaktet en advokat i tilfælde af, at Tommy Sjørring skulle blive 'besværlig'.

Men denne facon falder ikke i god jord hos Tommy Sjørring.

- Jeg synes, det er manglede respekt fra Ulrik Wilbeks side. Jeg har haft domænet i fem år og har udelukkede brugt sitet til opdateringer om håndboldslutrunder, som Ulrik Wilbek har deltaget i. Jeg har altid beundret ham meget og har udelukkende skrevet positive ting om ham, og så kan han ikke engang ulejlige sig til at kontakte mig personligt, når han ønsker domænet overdraget, siger en fortørnet Tommy Sjørring til ekstrabladet.dk.Kræver penge
Han har nu forlangt 5000 kroner for domænet - penge, som skal gå til et velgørende formål.

- Hvis Ulrik Wilbek bare selv havde ringet mig op og venligt udbedt sig domænenavnet, så havde jeg overdraget det til ham. I stedet fik jeg en email fra en medarbejder hos NK Music, hvor det fremgår, at jeg skal overdrage domænet straks, og at der er i øvrigt er taget kontakt til en advokat i forbindelse med sagen. Det er en arrogant facon, mener Tommy Sjørring, som afviser, at han er domænehaj og spekulerer i opkøb af domæner til videresalg.

Han tilføjer, at det velgørende formål eventuelt kan være et lokalt projekt i området omkring Tarm i Vestjylland, hvor Tommy Sjørring i øvrigt driver sine virksomheder Bitpaq og DogWatch.

Krav er langt ude
Ulrik Wilbeks bookingbureau mener, at Tommy Sjørrings krav er langt ude.

- Ulrik Wilbek har krav på dette domæne, da han er den eneste med dette navn. Så vi betaler ikke en krone. Det ændrer ikke noget, om pengene går til et velgørende formål eller ej, fastholder Niels Kofoed fra NK Music.

- Hvordan kan det være, at Ulrik Wilbek ikke selv har kontaktet Tommy Sjørring med henblik på at få overdraget domænet?

- Vi booker foredrag for Ulrik Wilbek og har aftalt med Ulrik, at vi skal lave en hjemmeside med hans foredrag. Det var vores idé med den hjemmeside, så derfor er det os, der klarer korrespondancen på vegne af Ulrik Wilbek, uddyber Niels Kofoed.

- Men hvorfor er det nødvendigt på forhånd at inddrage en advokat - allerede før, I ved, om Tommy Sjørring vil overdrage domænet frivilligt?

- Vi har tidligere kørt lignende sager i Klagenævnet for Domænenavne. Nu må Klagenævnet tage stilling til hvem, der har krav på navnet Ulrik Wilbek. Jeg kan ikke forestille mig, at sagen falder ud til Tommy Sjørrings fordel, men hvis den gør, må vi tage sagen derfra.

- Domænet har været ejet af Tommy Sjørring i fem år og er blevet brugt som en slags ’fanside’ med opdateringer om håndbold-slutrunder. Hvad er problemet med dette?

- Hvis man kigger på sitet, er der to fotos fra EM i håndbold, men længere nede på sitet er der to links til Tommy Sjørrings hundeprodukter. Sitet bliver altså brugt til reklamer for hundeartikler og Tommy Sjørrings eget firma (DogWatch, der laver hundehegn, red.). Det er da ikke i orden, at Ulrik Wilbeks navn bliver brugt til at reklamere for hundeprodukter. Desuden betaler man meget lidt for sådan et domæne, så Tommy Sjørrings krav om 5000 kroner er langt ude, mener Niels Kofoed.

- Efter, at I har gjort ham opmærksom på det, har Tommy Sjørring fjernet de to links til sit firma. Ændrer det ved jeres indstilling?

- Det ændrer ikke noget, at han har fjernet de to reklamelinks i bunden. Vi vil stadig gerne have domænet ulrikwilbek.dk til brug for informationer omkring Wilbeks foredragsvirksomhed, tilføjer Niels Kofoed.

Fakta om domænenavne

- Alle kan på ethvert givent tidspunkt købe sig til retten til et domænenavn - med mindre, det er optaget.

- Det koster 45 kr. årligt for et dk-domænenavn, men de firmaer, der står for det, tager også et gebyr for at registrere det – det er forskelligt, hvor meget det koster.

- Det er ikke lovligt at registrere et domænenavn alene med henblik på at sælge eller udleje navnet.

- Ønsker en anden person at gøre krav på domænet - eventuelt med henvisning til, at han er den eneste person, der hedder det samme som domænenavnet - kan han indberette sagen for Klagenævnet for Domænenavne. Gebyret til klagenævnet er 150 kr. for forbrugere og 500 kr. for erhvervsdrivende.

- Falder sagen den ud til klagerens fordel, bliver domænet automatisk overgivet til klager.

- Taber man en sag ved klagenævnet er det muligt at tage sagen videre til ankenævnet.

- Der er forskellige regler for forskellige domænenavne. Klagenævnet har kun kompetence for .dk-domæner, og det med forbud mod salg m.v. gælder også kun ”.dk”-domænenavne. For andre domænenavne kan det koste betydeligt mere at registrere m.v. , og klagemulighederne er ofte meget dårligere (ex. .com og .org).

- Læs eventuelt mere på domaeneklager.dk.

Kilde: Klagenævnet for Domænenavne

1 af 2 (Foto: EB.tv)
2 af 2 (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere