Så meget er huspriserne faldet

Se hvor meget og hvor, huspriserne er faldet det seneste år

(Foto: Benjamin Kürstein)
(Foto: Benjamin Kürstein)

Hovedstaden er det eneste område, der går ram forbi. Men ellers er tendensen klar over hele landet: Huspriserne falder fortsat, og salget er på et historisk lavt niveau, viser de seneste tal fra Boligmarkedsstatistikken.

I forhold til fjerde kvartal 2011 er huspriserne i fjerde kvartal 2012 nemlig faldet med op mod 4 procent. Eneste opløftende nyhed er, at priserne på ejerlejligheder er steget.

- Markedet er tøet lidt op i forhold til et år siden. Selvom vi stadig kan konstatere prisfald på parcel- og rækkehuse landet over, er prisfaldene blevet væsentligt mindre. Boligudbuddet er faldet, og der blev i 2012 solgt en anelse flere huse end i 2011. Historisk set er handelsaktiviteten dog stadig på et lavt niveau, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Se også: Huspriser falder fortsat

Værst i Vest- og Sydsjælland
Priserne på parcel- og rækkehuse var i gennemsnit 2,8 procent lavere i 4. kvartal 2012 sammenlignet med 4. kvartal 2011. Priserne på ejerlejligheder er det seneste år steget med 3,9 procent.

Værst ser det ud i Vest- og Sydsjælland, hvor huspriserne er faldet mest. Vestjylland og Fyn er også hårdt ramt, mens Østsjælland er det eneste område med en beskeden prisstigning på 0,7 procent.

De gennemsnitlige salgstider for parcel- og rækkehuse samt fritidshuse steg i 2012 med henholdsvis 6,7 pct. og 11,3 pct. I 4. kvartal tog det i gennemsnit 223 dage at sælge et parcel- og rækkehus, mens det tog 326 dage at få solgt fritidshuset.

Det lysner
Derimod ser det lysere ud for markedet for ejerlejlighed. Her er salgstiderne faldet, og priserne steget for fjerde kvartal i træk.

- Prisstigningerne på ejerlejligheder er fordelt over hele landet, hvor samtlige fem regioner kan notere sig et højere prisniveau i 4. kvartal 2012 sammenlignet med samme periode året før. Udbuddet af ejerlejligheder er det seneste års tid faldet, mens der har været mere gang i handlerne i 2012 sammenlignet med 2011. Der er dog stadig et stykke vej op til det niveau, vi så før krisen, uddyber Ane Arnth Jensen.

Se også: Mangel på lejligheder presser prisen op Læs også: Mangel på lejligheder presser prisen op

I 4. kvartal 2012 blev der solgt 2.566 ejerlejligheder, hvilket er 8 procent flere end i 4. kvartal 2011. 156 dage tog det i gennemsnit at få solgt en ejerlejlighed i 4. kvartal 2012. Det er 18 dage færre i forhold til samme periode i 2011 og er samtidig det laveste niveau i fem år. Særligt for København by er salgstiderne faldet. Her tog det i gennemsnit 119 dage at få solgt sin ejerlejlighed i 4. kvartal 2012, hvor et tilsvarende niveau var tilbage i 2006.

Skal du sælge din bolig, kan du undersøge hvilken ejendomsmægler, der kan sælge til den bedste pris og/eller bedste salær her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere