Her er de mest håbløse fupbutikker

e-mærket har kåret fire fupbutikker som nogle af de mest håbløse på nettet. Hvilke netbutikker, synes du, lugter langt væk af snyd?

(Screendump)
(Screendump)

De lyser langt væk af fup, skriver en håbløs form for dansk og opgiver ingen eller falske adresser.

Alligevel er der jævnligt danskere, der ryger i fælden og køber varer i en netbutik, som enten sælger kopivarer eller slet ikke leverer varen som aftalt. Det har fået mærkningsordningen for sikker nethandel e-mærket til at kåre de mest håbløse fupbutikker.

Ukorrekt dansk
Ud over fodboldstovlerdenmark.com, som ekstrabladet.dk tidligere har omtalt

Se også: Netbutikker slår plat på fodboldglade danskere

peger e-mærket på netbutikkerne ostyler.com, skounion.com og denmarkmall.com, som nogle af de mest håbløse.

- Det, der kendetegner disse netbutikker er, at sproget er ukorrekt og bærer præg af at være oversat af en maskine. For eksempel står der på forsiden fodboldstovlerdenmark.com: 'Fodboldstøvler Shop fokuseret på udviklingen af fodboldstøvler ved at finde og skabe en ret par støvler klamper miljø for sin customers', fortæller direktør hos e-mærket Lars Schmidt Larsen.

Lokker med billige priser
Derudover findes der ofte intet telefonnummer, man kan træffe butikken på, og der bliver ikke svaret på de mails, man sender til netbutikken.

- Netbutikker af denne type prøver ofte at lokke kunder i fælden med meget billige priser, og det virker som regel også efter hensigten. De misbruger også jævnligt e-mærket til at signalere troværdighed. Vi vil dog på det kraftigste advare folk om at købe noget som helst fra netbutikker, der opfylder de nævnte kriterier for en fupbutik, tilføjer Lars Schmidt Larsen.

Selv om e-mærket er opmærksom på fupsiderne, kan de ikke forhindre svindlernes tvivlsomme salgsmetoder, da bagmændene ofte befinder sig uden for EUs grænser.

- Rent juridisk er det vanskeligt at gøre noget ved det, da bagmændene ofte befinder sig uden for EU. Men vi opfordrer dog altid til at forbrugere, der måtte være kommet i klemme på en af fupbutikkerne, tager fat i e-mærkets gratis Forbruger Hotline, hvor vi sidder klar til at hjælpe og vejlede, afslutter Lars Schmidt Larsen.

Se også: Advarer mod falske netbutikker

Har du erfaringer med en håbløs netbutik, der lugter langt væk af svindel, så send en email til 1224@eb.dk eller sms til 1224. Det koster almindelig sms-takst.

Om e-mærket

- e-mærket er en dansk mærkningsordning for sikker nethandel.

- e-mærket administreres af e-handelsfonden, som er en non profit organisation.

- Bag e-handelsfonden står flere organisationer som blandt andre Forbrugerrådet, HK, Finansrådet, Dansk Erhverv og DI.

- Læs mere på emaerket.dk.

Spot en fupbutik

1. Produktnavne i web-adressen er ofte tegn på svindel. Vær derfor altid på vagt overfor adresser som: canada-goosejakke.com eller mulberrytaskeroutlet.info/

2. Mange fupbutikker er oversat af maskiner, og er derfor skrevet på meget dårlig dansk.

3. Skæve priser som f.eks. 244,67 kr. bør også få alarmklokkerne til at ringe. Et skævt tal som dette bærer præg af at have været en tur igennem en valutaomregner uden at blive afrundet efterfølgende.

4. Fupbutikker reklamerer ofte med mange forskellige betalingsmuligheder, men når du kommer ind på betalingssiden, er mulighederne ofte anderledes. Betal aldrig forud med bankoverførsel, check eller lignende.

5. Send butikken en mail eller prøv at ringe til dem. Virker deres mail-adresse ikke, får du svar på gebrokkent engelsk eller slet ikke, så er der som regel noget galt.

6. Lyder et tilbud for godt til at være sandt, er der stor sandsynlighed for, at det også er det. Så brug altid din sunde fornuft, inden du trykker på køb knappen.

Kilde: e-mærket

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere