Ekspert: Vi sløser med vores forsikringer

- Forsikringer bør tjekkes mindst hvert andet år

Det er for sent at gøre noget ved dine forsikringer, når skaden er sket - som her ved skybruddet i maj 2011 i København. (Foto: Nanna Kreutzmann)
Det er for sent at gøre noget ved dine forsikringer, når skaden er sket - som her ved skybruddet i maj 2011 i København. (Foto: Nanna Kreutzmann)

Berlingske bringer onsdag en historie om hvordan forsikringsselskaberne tjener store summer uden at den gode indtjening flyder tilbage til kunderne i form af konkurrence og lavere priser til forsikringstagerne.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør, Agnete Gersing, har også udtalt sig negativt om den manglende konkurrence i forsikringsbranchen, men at danskerne har dyre forsikringer er også delvis selvforskyldt, siger en ekspert til ekstrabladet.dk.

- Mange danskere er hverken forsikret på den rigtige måde eller til den billigste pris. Det hænger blandt andet sammen med, at forsikringer er et ekstremt lavinteresse-område, og at danskerne af den grund ikke sikrer sig, at de har den rigtige vare til den rigtige pris, siger forsikringsmægler Anders Valdemar Juhl fra Uvildigraad.

Mange penge at spare
Ideelt mener han, at man bør tjekke sine forsikringsforhold en gang om året.

- Det er ikke realistisk, men så hvert andet år bør det gøres - ikke mindst for ens egen skyld, siger Anders Valdemar Juhl til ekstrabladet.dk.

Der kan være mange penge at spare, hvis man ser sig for.

- En familie der betaler omkring 25.000 for diverse forsikringer, kan måske ved at kigge sig for opnå en besparelse på 25-40 procent på forsikringerne, siger Anders Valdemar Juhl til ekstrabladet.dk.

Pas på underforsikring
Samtidig advarer han mod, at man ikke er forsikret godt nok.

- Der sker løbende ændringer i folks liv både i forhold til indbo og familiesammensætning, som har indflydelse på, hvordan man skal være forsikret, og det vil være fatalt, hvis man ikke får gjort noget ved i tide. Hvis man er underforsikret og først opdager det, når skaden er sket, så får man ikke dækket sine skader fuldt ud, siger Anders Valdemar Juhl til ekstrabladet.dk.

Ifølge hans tal er cirka hver tredje dansker under- eller overforsikret og risikerer dermed enten ikke at få dækket deres skader fuldt ud eller risikerer at betale for meget for stor en dækning.

I gennemsnit skifter danskerne forsikring hvert 7. år, og de tal dækker over folk, der skifter hvert år, til folk der beholder det samme selskab hele livet.

Sådan gør du
Anders Valdemar Juhl advarer mod, at man tror, at fordi man er med i en gruppeordning via en arbejdsgiverorganisation eller en fagforening, så er man per automatik sikret den billigste forsikring.

- Det kan altid betale sig at tjekke, om man gør en god handel. Jeg vil anbefale, at man går ind på findforsikring.dk og der sammensætter præcis den forsikrings-pakke, man ønsker. Man sender sine ønsker til diverse selskaber og modtager derefter tilbud der er skræddersyet ens eksakte behov. På den måde kan man sammenligne selskabernes priser og ydelser og vælge at tale nærmere med det eller de selskaber, der har den vare man skal bruge, siger Anders Valdemar Juhl til ekstrabladet.dk.

Forsikringsbranchen har sin egen prisportal, der hedder forsikringsguiden.dk, men den er ifølge Anders Valdemar Juhl ikke optimal, fordi diverse samlerabatter og andre underliggende forhold ikke er til at overskue for forbrugeren.

- Branchen arbejder på at forbedre den og ved godt, at den har mangler, så mit bedste bud nu og her er at bruge findforsikring.dk, hvor du blot indtaster dine behov, og hvor det så er sleskabets opgave at komme med et godt tilbud til dig, siger Anders Valdemar Juhl fra Uvildigraad.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere