Godt nyt fra Skat: Færre skal betale restskat

Hos Skat forventer man, at op mod 100.000 danskere skal betale mindre i restskat eller endda får overskydende skat udbetalt fra på mandag

En positiv overraskelse venter mange skatteydere fra på mandag, hvor det bliver offentliggjort, om der skal betales restskat eller udbetales overskydende skat (Foto: Henning Hjort)
En positiv overraskelse venter mange skatteydere fra på mandag, hvor det bliver offentliggjort, om der skal betales restskat eller udbetales overskydende skat (Foto: Henning Hjort)

Der venter en positiv overraskelse, når skatteyderne fra på mandag den 4. marts kan se resultatet af deres årsopgørelse 2012. Skat forventer nemlig, at færre skal betale restskat i forhold til sidste år.

Se også: Kan du se årsopgørelsen allerede nu?

Husejere får positiv nyhed
- Vi har forsøgt at minimere antallet af skatteydere, der skal betale restskat ved at hjælpe og informere borgere om, hvordan de kan tjekke og ændre i deres forskudsopgørelse. Så det er vores klare forventning og forhåbning, at færre kommer til at betale restskat. Måske får flere endda overskydende skat udbetalt, fortæller underdirektør hos Skat Richard Hanlov til ekstrabladet.dk.

Især drejer det sig om 100.000 husejere, der har fået hjælp til at rette deres forskudsopgørelse i forbindelse med en fejlregistrering af deres lånetype. Her har Skat i løbet af sidste år sendt breve ud til samtlige husejere.

Se også: Skat retter 400.000 årsopgørelser <b>Læs også: Skat retter 400.000 årsopgørelser</b>

Vil gøre flere glade
Ud af de cirka 4,3 millioner skatteydere i Danmark skulle 1,2 millioner betale restskat sidste år. Den samlede restskat løb op i hele 7,8 milliarder kroner.

- Det er aldrig sjovt at skulle betale restskat - især ikke, hvis man ikke forventer det. Derimod bliver folk så glade, hvis de får overskydende skat udbetalt. Vi håber i år at kunne gøre flere glade, tilføjer Richard Hanlov.

Adgangen til oplysningerne om restskat eller overskydende skat åbner officielt mandag den 4. marts klokken 6.00.

Se også: Boligejere risikerer at blive sortlistet <b>Læs også: Boligejere risikerer at blive sortlistet</b>

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere