Tusindvis af kunder til kamp mod bankerne

Efter blot få uger har mere end 4400 danskere sluttet sig til den kritiske forening Bankrabat.dk for at lægge pres på bankerne

(Foto: bankrabat.dk)
(Foto: bankrabat.dk)

Rigtig mange danskere er trætte af bankgebyrer, og trætheden er sandsynligvis ikke blevet mindre efter den seneste tids omtale af Danske Banks stigende priser.

I hvert fald har over 4400 danskere indtil videre meldt sig ind i foreningen Bankrabat.dk.

Se også: Rasende kunder til eb.dk: Vi forlader Danske Bank!Danske Bank har mistet flere tusind kunder i 2012. (Foto: Thomas Borberg) Samfund - 7. feb. 2013 - kl. 11:04 Danske Bank: Så mange kunder har forladt os

Forbrugerpres virker
Bankrabat.dk stitede tidligere på året en forening for netop at kæmpe for billigere priser og bedre vilkår på det danske bankmarked. Princippet lægger sig op af indkøbsforeningen EL-Forbundet, som sidste år samlede over 17.000 medlemmer, der sammen kunne lægge pres på elmarkedet. Det lykkedes EL-Forbundet at spare op mod 25 procent på medlemmernes elpriser.

Se også: Forbrugerpres giver billigere el

- Med EL-Forbundet.dk opdagede vi, at forbrugerpres faktisk virker. Derfor er det oplagt at udvide konceptet til bankverdenen. Bliver vi mange nok, er der formentlig store besparelser at hente, ligesom jeg forventer, at vi kan gøre op med ågergebyrer, siger forbrugerjurist og initiativtager til Bankrabat.dk Morten Sinding.

I starten af februar havde Bankrabat.dk 2000 medlemmer, og her få uger senere, er antallet mere end fordoblet.

Kritiske bankkunder
Ifølge Morten Sinding kan en enkeltstående bankkunder have svært ved at forhandle med sin bank, men sammen står de stærkere.

- Det er tydeligt at mærke, at de danske forbrugere ikke vil se stiltiende til, at bankerne hæver priserne ublu gennem nye abonnementsformer og gebyrmaskiner. Slet ikke, når der samtidig landes milliardoverskud og udbetales tårnhøje lønninger i banksektoren, tilføjer Morten Sinding.

Det er i øvrigt gratis at være medlem af Bankrabat.dk, hvis mål er at få mellem 5-10.000 medlemmer.

Om Bankrabat.dk

Bankrabat.dk er en sammenslutning, hvor forbrugerne står sammen og derved forsøger at presse bankerne til billigere priser og bedre vilkår. Det kan ske ved forhandling, hvor der fokuseres på gebyrer, rentesatser, sikkerhed mv., eller ved en decideret speciel rabataftale forbeholdt medlemmerne.

Det selskab, der vinder en licitation på Bankrabat.dk, forpligter sig til at give alle medlemmer et individuelt banktjek, hvorefter medlemmerne får skræddersyet en bankpakke med rabat. Det er op til det enkelte medlem af Bankrabat.dk, om det vil benytte sig af det tilbud, banken fremsætter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere