Nye tal: Så meget koster boligerne i din by

Danmarks billigste kvadratmeterpriser finder man i Lemvig, mens de dyreste priser ikke overraskende findes nord for København

(Foto: Tariq Mikkel Khan)
(Foto: Tariq Mikkel Khan)

Drømmer du om at flytte til Charlottenlund og mænge dig med læger, direktører og virksomhedsejere, skal du have et pænt millionbeløb med i bagagen.

En ny Boliga-undersøgelse viser, at velhaverbyen nord for København i fjerde kvartal 2012 havde de højeste kvadratmeterpriser på solgte huse, mens man skal til Vestjylland for at finde de laveste priser.

Se også: Her bliver boligerne solgt i en ruf

Lave priser i Lemvig
Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på lidt over 34.000 kroner kostede en villa på 140 kvadratmeter således knap 4,8 millioner kroner, mens samme størrelse bolig i Holte, Hellerup og Gentofte i snit kunne fås for henholdsvis 4,6 millioner kroner, 4,3 millioner kroner og 4,1 millioner kroner.

På landsplan blev der gennemsnitligt betalt 1.656.000 kr. for et hus, og set i forhold til samme kvartal 2011 er der tale om en stigning på lidt over to procent i kvadratmeterpriserne.

Det til trods er der stadig mange steder, man kan finde sig et relativt billigt hus, ikke mindst i vestjyske Lemvig, der bød på Danmarks billigste kvadratmeterpriser i fjerde kvartal.

Et klassisk parcelhus på 140 kvadratmeter blev således afsat for 855.000 kroner, mens sælgerne i Faaborg på Fyn måtte nøjes med 907.000 kroner for 140 kvadratmeter villa. Sælgerne i nordjyske Brønderslev måtte tage til takke med 912.000 kroner.

Se også: 2012: Boligpriser faldt med 1 mio. i timen

12.000 kroners forskel i Kbh
På markedet for ejerlejligheder kunne sælgerne i Hellerup nord for København glæde sig over at have scoret de højeste kvadratmeterpriser i fjerde kvartal.

Med et snit på næsten 30.000 kroner per kvadratmeter svarer det til, at en ejerlejlighed på 80 kvadratmeter blev solgt for 2.376.000 kroner, hvilket er cirka 100.000 kroner mere, end hvad sælgerne på Frederiksberg - listens andenplads - kunne forvente at få for samme størrelse lejlighed.

Den indre del af byen tog sig af de højeste kvadratmeterpriser i København, hvor snittet lå på 29.355 kroner for en enkelt kvadratmeter, mens sælgerne i nordvestkvarteret i snit fik lidt over 17.000 kroner per kvadratmeter. Det svarer til, at en lejlighed på 80 kvadratmeter blev afsat for lige under 1,4 millioner kroner.

Landets laveste kvadratmeterpriser på lejlighedsmarkedet blev registreret i Viborg, hvor kvadratmeterprisen i snit lå på 7.500 kroner.

Se hvad boligerne i dit postnummer blev solgt for her.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere