Del dine ting, tjen penge og pas på miljøet

Med et nyt koncept kan du leje dine ting ud til fremmede og selv leje, hvad du mangler - alt fra blendere, græsslåmaskiner, biler og telte...

Står du lige og mangler et lyserødt hus, er der ingen grund til at købe, når man kan leje... (Foto: jepti.dk)
Står du lige og mangler et lyserødt hus, er der ingen grund til at købe, når man kan leje... (Foto: jepti.dk)

Står du lige og mangler en hoppeborg, en spilkonsol, en champagnesabel eller en lejlighed i New York? Og ved du, at det bliver noget af en udskrivning, fordi du ikke kommer til at bruge det i dagligdagen? Så er der hjælp at hente.

På hjemmesiden jepti.dk er konceptet netop, at danskerne kan udleje alt fra kamaeraer, brændekløvere, trailere, og hvad de ellers har at tilbyde. Til gavn for både lejer, udlejer, begges pengepung og ikke mindst miljøet.

- Flere virksomheder arbejder med en bæredygtig produktion, hvilket er fantastisk. Hvad mange dog overser, er at det mest bæredygtige produkt er det, man ikke køber til at starte med, siger Jens Johansen, der er medstifter af siden.

Og dette koncept vækker jubel hos politikerne. Miljøminister Ida Auken foreslog i søndags, at danskerne i fremtiden bør vænne sig til at dele ting - låne og leje, hvad man mangler og dele det, man har med sine naboer, venner eller helt fremmede.

Se også: Miljøminister: Lån ting til hinanden

Hun har afsat penge på dette års finanslov til projekter, der skal fremme bæredygtighed. Og hun har netop nævnt muligheden for, at private kan dele deres ting og sager, så miljø og pengepung spares for den private dansker.

- I fremtiden vil flere af os låne og leje os frem i stedet for, at vi alle partout skal eje samtlige typer haveredskaber eller et skab fyldt med balkjoler, spår Ida Auken.

Se også: Sælgere af sommerhuse har is i maven

Og den tanke er jepti.dk helt med på.

- Efter nullernes forbrugsfest er mange danskere vågnet op til en virkelighed, hvor overforbrug har resultereret i begrænset handlefrihed og måske endda gæld i forlængelse af den økonomiske krise. Nu er redningspakken kommet. Fremfor altid at købe nyt og mere, mener vi at der bør tages udgangspunkt i de ting, vi hver især allerede ejer og har, men langt fra har brug for hele tiden, siger Jesper Wacherhausen, der står bag Jepti.dk, som i øvrigt lover, at ti procent af overskuddet doneres til andre bæredygtige projeker.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen