Ny form for svindel med checks

Dansk vognmand siger pænt nej tak til at modtage 13.000 pund eller ca. 130.000 danske kroner. Årsagen er den enkle, at "pengene" er ankommet som led i en mulig svindel

Modtager du en dag sådan en check fra en du ikke kender personligt, så send den retur og bed i stedet om at få overført pengene direkte til din bank-konto.
Modtager du en dag sådan en check fra en du ikke kender personligt, så send den retur og bed i stedet om at få overført pengene direkte til din bank-konto.

Den danske taxi-vognmand Stig Israelsen er i en rum tid blevet besværget med en række mails fra en udenlandsk mand og hans familie, der vil holde ferie i Danmark i januar 2013.

Den udenlandske familie har bedt om at måtte leje en taxi med chauffør i en lille måned. Vognmanden modtog først en mail, der bl.a. indeholdt de her oplysninger:

Hello, I am Leo Ferdinand. I want to book a Taxi for my family coming to your area in Your COUNTRY (de) on the 7th of January 2013. Reservation Details: Date: 7th - 27th January 2013. Duration: 8 hours daily, 5 days a week (Monday-Friday) for 4 weeks. Distance: About 150 KM each day. Number of persons: 4 adults. .......

I await your response. Regards, Leo Ferdinand.

Vognmanden giver en pris for leje af taxi med chauffør og modtager et høfligt svar, hvori den udenlandske familie accepterer betingelserne.

Vognmanden får nu at vide, at han snart får sin betaling, som også vil dække alle andre udgifter under opholdet, bl.a. fly m.v., og pengene vil komme fra nogle sponsorer.

Leo Ferdinand har oven i købet den frækhed at skrive, at han og familien håber, at de vil modtage den bedste service fra vognmanden og hans firma.

På et tidspunkt bemærker Leo Ferdinand i en af sine mail, at han nu har fået oplyst, at en sponsor har sendt en check fra HSBC Bank til vognmanden gennem det engelske postsystem. Leo Ferdinand følger flere gange op på sagen for at høre om vognmanden har modtaget checken, således at alt er i orden til den store tur i Danmark.

- Tak og have en god dag! hedder det ofte fra Leo Ferdinand.

Den danske vognmand har for længst lugtet lunten. Han skal formentlig indsætte checken i sin egen bank, betale en masse regninger for den udenlandske familie og sende restbeløbet tilbage til Leo Ferdinand.

Efter at vognmanden har modtaget checken, forsøger han hverken at indsætte den eller indløse den. Han ved, han vil blive snydt, så vandet driver, hvis han prøver.

Checken er falsk og dækningsløs og pludselig kommer vognmanden til at betale alle mulige udgifter for den udenlandske familie.

- I stedet skriver vognmanden til Leo Ferdinand:

- Du er velkommen til at overføre pengene direkte til min bank-konto. Underforstået så skal vognmanden nok hjælpe hele familien med opholdet i Danmark Leo Ferdinand har siden været tavs.

- Jeg står frem for at advare alle andre mod denne form for plat, siger vognmand Stig Israelsen til ekstrabladet.dk.

Denne type form for kriminalitet ligner den måde, hvorpå de udenlandske bilsvindlere arbejder eller den måde, der kendes fra de såkaldte Nigeria-breve. Man bliver lovet en masse penge

Moralen er: Hvis noget er for godt til at være sandt, er det som oftest svindel.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen