Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

OECD ser mere sort på dansk økonomi end regeringen

Udsigten for dansk økonomi ser lidt mørkere ud med OECD's briller end med den danske regerings

Det danske bruttonationalprodukt, BNP, vil vokse med 0,2 procent i 2012, 1,4 procent i 2013 og 1,7 procent i 2014, spår den økonomiske samarbejdsorganisation OECD.

Dermed anlægger OECD's økonomer et noget mere pessimistisk syn end den danske regering. I den seneste officielle prognose fra regeringen, Økonomisk Redegørelse fra august, spår regeringen selv en vækst på 0,9 procent i år og 1,7 procent næste år.

Ifølge OECD har væksten i Danmark været svag, men forventes at vinde en vis styrke fra anden halvdel af 2013, understøttet af de lave renter.

Også arbejdsløsheden forventes at falde i 2013. Privatforbruget bliver holdt tilbage af usikkerhed, men forbrugerne forventes at samle kræfter, efterhånden som tilliden forbedres.

OECD forventer, at regeringens finanspolitik strammes lidt fra 2013, selvom virkningerne af de tidligere foranstaltninger vil fortsætte med at understøtte væksten.

For at begrænse risici som følge af husholdningernes høje gæld, bør finansielt tilsyn og tilsynspolitikkerne blive styrket, hedder det i den økonomiske prognose.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen