Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Min mærkefrakke går op i syningen

Rene Lausten ville købe en Canada Goose jakke til sin søn, men fik desværre en billig kopi, der er ved at gå op i syningen

Syningerne står uskarpt og flere tråde hænger løst på den falske Canada Goose jakke, som Rene Lausten for nyligt købte på Udsalgcanadagoosejakker.dk (Privatfoto)
Syningerne står uskarpt og flere tråde hænger løst på den falske Canada Goose jakke, som Rene Lausten for nyligt købte på Udsalgcanadagoosejakker.dk (Privatfoto)

De massive annoncer for falske Canada Goose jakker kan let friste en urutineret internetkøber. Således faldt Rene Lausten over en Facebook-annonce for hjemmesiden Udsalgcanadagoosejakker.dk, da han stod og ville købe en jakke til sin søn.

Men da jakken ankom opdagede den midtjyske far, at noget var galt.

- Der er mange tråde, der hænger ud, og syningerne på selve Canada Goose mærket ser underlige ud. Det er rigtigt øv - specielt fordi, at Facebook lader dette firma reklamere for sig, siger Rene Lausten til ekstrabladet.dk.

Se også: Min mærkefrakke lugter af hønselort

Ekspert: Den er falsk
Hos Nag Classic, som er autoriseret Canada Goose forhandler i Danmark, understreger bestyreren Herman Nguyen, at hjemmesiden Udsalgcanadagoosejakker.dk er falsk.

- Det er med 100 procent sikkerhed en side, hvor de sælge fake jakker. Alle de sider, som reklamerer på Facebook, er også falske. Grunden til jeg kan se de er fake, er for det første, at deres priser er alt for lave. Det de sælger dem til, er langt under indkøbs prisenpå jakkerne. Det ville betyde, at de mistede penge hver gang de solgte en jakke, forklarer Herman Nguyen til ekstrabladet.dk.

En ægte Canada Goose jakke kan let koste mellem 5000 og 6000 kroner, mens Udsalgcanadagoosejakker.dk sælger jakker som en 'Chiliwack Parka' for 1399 kroner.

Spildte penge
Har man været så uheldig at få en kopi, selv om man troede, det var en ægte model, så er der desværre ikke noget at stille op, forklarer jurist hos e-handelsfonden Maria Lovise Jensen.

- Man er meget dårlig stillet og er nødsaget til at appellere til forhandleren, som ofte ikke er til at komme i kontakt med. Man kan også kontakte sin bank, men man skal kunne bevise, at forhandleren med vilje har sendt en kopi eller en forkert model, tilføjer juristen.

Får man til gengæld slet ikke sin vare eller en forkert vare - eksempelvis i en anden farve end bestilt - så kan man i de fleste tilfælde få sine penge retur.

Plattenslager svarer ikke
Udsalgcanadagoosejakker.dk har været aktivt siden 25. oktober 2012 og ejes af en Tyler Clay med adresse i Streamwood i staten Illinois, USA. Hjemmesiden har imidlertid en dansksproget kundeservice-emailadresse, sales@canadagoosejakker.dk, men ingen har svaret på ekstrabladet.dk's henvendelser om de falske jakker. Heller ikke vores telefoniske henvendelse er blevet besvaret.

En del peger dog i retning mod Kina, når man skal finde firmaets bagmænd. Ejeren af firmakontoen har nemlig adresse i Shanghai, og på retursedlen, som man modtager, når man har bestilt en vare, står oplyst en adresse på Jason Chan i Minhang distriktet i Shanghai. Det har dog ikke været muligt at spore et telefonnummer hertil.

Sådan spotter du en kopivare:

Får du tilbudt en Canada Goose jakke til, hvad der virker som et usædvanligt godt tilbud, bør alarmklokkerne ringe. Ifølge Trendsales.dk falder en ægte Canada Goose jakke sjældent nævneværdigt i pris og slet ikke 50-70 procent.

Selv om kopisterne er blevet rigtig gode til at producere de falske jakker, kan man holde øje med syningerne i det udvendige logo. Hvis syningen ikke står helt skarpt, og hvis der stikker løse tråde ud, så er det højst sandsynligt en kopi. Bed sælger om at sende billeder af både logoet samt de indvendige mærker - især dem i 'nakken' og dem i siden af jakken. På en ægte Canada Goose jakke er mærkerne syet på på en bestemt måde. Se Trendsales.dk's billeder her på siden.

Også på Peak Performances jakker er mærket i 'nakken' syet på på en bestemt måde. På kopimodellerne sidder mærket mere løst.

Læs mere på Trendsales.dk og Gul og Gratis.

Undgå de falske forhandlere

- Indgår der ord som 'billig', 'udsalg' eller 'tilbud' sammen med mærkevarens navn i URL'en, peger meget på, at det er en falsk hjemmeside.

- Er sproget på hjemmesiden et sammensurium af flere sprog eksempelvis dansk, svensk og norsk og findes der mærkelige formuleringer, bør alarmklokkerne ringe.

- Det samme bør ske, hvis alle varer på hjemmesiden er nedsat med eksempelvis 50 procent eller mere.

- Tjek altid forhandlerens adresse, cvr-nummer og telefonnummer før, du køber. Tjek desuden de originale hjemmesider for mulige forhandlere. Det er dem, der har fået retten til at videresælge produkterne.

- Det er altid en god idé at forsøge at kontakte forhandleren før, du køber. Enten via telefon eller ved at udfylde kontaktformularen. Får du intet svar eller kommer svaret på et helt andet sprog eller fra et andet land end oplyst, bør du være varsom.

- Den autoriserede Canada Goose-forhandler herhjemme Nag Classic henviser i øvrigt til denne liste over falske Canada Goose forhandlere. Den er fra februar 2012.

Kilde: e-mærket

Facebook: Vi har fjernet de falske annoncer

Internetgiganten Facebook er efter et par dage vendt tilbage på ekstrabladets henvendelse og oplyser, at man nu har fjernet de falske annoncer for Canada Goose jakker.

- Jeg har bragt jeres henvendelse videre, og disse annoncer er nu fjernet. Når en bruger ser den slags annoncer, bør de fortælle det til Facebook, siger pressemedarbejder hos Facebook Nordic Frida Löwengren.

- Men hvad gør Facebook selv for at undgå den slags annoncer?

- Vi har en række forskellige værktøjer, der overvåger systemet og tjekker indholdet - tekst og billede i annoncerne - før, de lander hos brugerne. Derudover samarbejder vi med sikkerhedsfirmaer som Web of Trust og McAfee, som hjælper os med at identificere mistænksomme domæner. I sidste ende opfordrer vi dog også vores brugere til at henvende sig med både positive og negative oplevelser på Facebook, uddyber pressemedarbejderen.

- Det er ikke første gang, vi ser den slags annoncer på Facebook. Kan brugerne nu være sikre på, at de ikke bliver udsat for dem igen?

- Vi gør, hvad vi kan for at undgå dem. Men som sagt - jo flere brugere, der fortæller os om deres oplevelser, desto bedre et site kan vi skabe, tilføjer Frida Löwengren.

1 af 3 Det var her på Facebook, at Rene Lausten faldt over annoncen fra Udsalgcanadagoosejakker.dk (Foto: Screendump fra Facebook)
2 af 3 Trendsales.dk har lavet en god guide til, hvordan man skelner en ægte Canada Goose jakke fra en kopi. Blandt andet skal man lægge godt mærke til syningen på det udvendige logo, som skal stå knivskarpt. Den ægte jakke kan ses til højre. Den til venstre er en kopi (Foto: Trendsales.dk)
3 af 3 Syningerne står uskarpt og flere tråde hænger løst på den falske Canada Goose jakke, som Rene Lausten for nyligt købte på Udsalgcanadagoosejakker.dk (Privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen