Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Vi satser på en bedre økonomi

Faldende benzinpriser og lavere skat gør, at danskerne har fået et mere optimistisk syn på økonomien

Vi regner med at få en bedre økonomi inden for det næste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik. (Foto: Colourbox)
Vi regner med at få en bedre økonomi inden for det næste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik. (Foto: Colourbox)

De danske forbrugere har fået en smule mere mod på fremtiden. Tal fra Danmarks Statistik viser en mindre stigning i forbrugertilliden oven på choktallene fra oktober.

Tallene afslører en stigning fra minus 5,5 i oktober til minus 1,3 i november.

- Det kan spille ind, at vi i november har fået et ret stort fald i benzinpriserne. Det er en af de ting, som folk lægger meget mærke til, når de skal vurdere, hvordan det går, siger Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank.

Han fremhæver desuden, at den kommende skattenedsættelse og afskaffelsen af fedtskatten vil give flere penge i de danske husholdningskasser.

- Og så ser det ud til, at alle dem med flexlån får en endnu rente til næste år, end de måske havde regnet med. Det kan også have givet det sidste nøk i optimismen, siger Las Olsen.

Statistikken viser, at forbrugerne har en klar forventning om, at deres økonomi ser bedre ud om et år. Indikatoren er på 10,2, og det er det mest optimistiske syn på fremtiden længe.

- Nu har vi to år i træk oplevet faldende realindkomst, og til næste år er der rent faktisk udsigt til stigende realindkomst. Så det er helt reelt, at folk er blevet mere optimistiske, siger Las Olsen.

Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen, er lettet over, at der ikke var hold i de dystre prognoser fra oktober.

- Det seneste halve år er forbrugerne begyndt at se lidt mere positivt på fremtiden, og dagens tal bekræfter, at sidste måneds choktal formentlig var en enlig svale, siger Karsten Beltoft.

- Det er godt nyt for dansk økonomi og boligmarkedet.

Danskerne vurderer dog fortsat, at deres egen og landets generelle økonomi så bedre ud for et år siden. Indikatorerne for familiens økonomiske situation er minus 2,4, og for Danmarks økonomiske situation er den minus 11,4,

Men begge indikatorer er steget siden sidste måned.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen