Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Stor interesse for at få fat i solcelleanlæg

Sidste chance for private at få fingre i anlæg med en høj afregningspris inden den nye aftale bliver vedtaget af et stort flertal i Folketinget

Aftalen om fremtidens solcelleanlæg bertyder  bl.a., at det bliver nemmere og mere fordelagtigt at lave store fællesanlæg i for eksempel landsbyer og boligforeninger. her fra Topdanmarks hus i Ballerup. (Foto: Jacob Eherbahn)
Aftalen om fremtidens solcelleanlæg bertyder bl.a., at det bliver nemmere og mere fordelagtigt at lave store fællesanlæg i for eksempel landsbyer og boligforeninger. her fra Topdanmarks hus i Ballerup. (Foto: Jacob Eherbahn)

- Vi har i går og i dag fået omkring 150 henvendelser fra vore partnere rundt om i landet om køb af solcelleanlæg.

Det oplyser administrativ koordinator Pernille Aagreen fra firmaet Viasol A/S, København.

- Baggrunden for de mange henvendelser er, at det er sidste frist i dag, hvis man vil have et solcelleanlæg efter de nuværende regler. I morgen fremsættes det nye forslag og så er ordningen ikke så attraktiv mere, siger den administrative koordinator.

- Vi mærker en massiv interesse fra vore partneres side, idet vi er grossister på området, og ikke helt ude hos den enkelte forbruger, siger Pernille Aagreen.

Den nye aftale om solcelleanlæg er indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti.

Aftalen betyder bl.a., at det bliver nemmere og mere fordelagtigt at lave store fællesanlæg i for eksempel landsbyer og boligforeninger. Disse anlæg, der ikke kan nettoafregne for andet end fællesforbrug, vil få en forhøjet afregningspris på 1,45 kr. pr. kWh i 10 år, hvis de bliver etableret i 2013.

Nettomålerordningen for private ændres til en ringere ordning. For den overskydende strøm får man kun 1,30 kr. pr. kWh i de næste 10 år, hvis anlægget er installeret i 2013. Tidligere fik man over 2 kr. og kunne således tjene gode penge på at lave strøm til nettet.

Partierne har samtidig aftalt, at den garanterede pris for overskydende strøm falder hvert år i takt med at solcellerne forventes at blive billigere. Et anlæg installeret i 2014 vil således få 1,16 kr. pr. kWh i 10 år. For fællesanlæg er det 1,28 kr. pr. kWh.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen