Georg Jensen sælger ud af arvesølvet

Det danske smykkeimperium er blevet solgt til en investorgruppe i oliestaten Bahrain. Salgsprisen er over 800 millioner kroner

(Foto: Jan Dagø)
(Foto: Jan Dagø)

Det danske designikon Georg Jensen er blevet solgt til Investcorp, som er en gruppe af investorer, der hører hjemme i Bahrain. Købsprisen er 140 millioner dollar svarende til over 800 millioner kroner.

Det skriver Financial Times.

Se også: Georg Jensen afkræves stor erstatning <b>Læs også: Georg Jensen afkræves stor erstatning </b>

Ny direktør: Kan tjene det firedobbelte i Kina
Sælgerne er den danske kapitalfond Axel, der i 2001 købte sig ind i virksomheden. Axel ejede 70 procent af Georg Jensen.

- Vi har gjort mærker som Gucci og Tiffany til multimilliard forretninger. Vi har perfektioneret formelen og vil gøre det igen, siger Hazem Ben-Gacem, direktør i Investcorp, der træder ind i Georg Jensens bestyrelse.

Og der er indtjening at komme efter, mener Hazem Ben-Gacem. For mens Georg Jensen har en omsætning i Danmark på 290 millioner kroner, er der kun godt seks millioner at komme efter i Kina:

- Hvis man kan tjene 290 millioner kroner i Danmark, så kan man tjene fire gange så meget i Kina, siger direktøren.

Han mener, at Georg Jensen simple designs vil kunne sælges til de mere sofistikerede unge asiatere:

- Over de næste 10 år er det i Asien, der vil blive solgt luksusvarer, siger Hazem Ben-Gacem.

Ekspansion i Asien
Bahrain-selskabet begrunder købet af Georg Jensen med et ønske om at gøre det stærke skandinaviske brand til et globalt brand. Georg Jensen skal vokse sig stort i Asien, især Kina. 40 procent af Georg Jensens salg ligger allerede i Kina.

I forvejen producerer Georg Jensen guld- og sølvsmykker på sin egen fabrik i Chiang Mai i det nordlige Thailand. Samtidig er der også dansk produktion på sølvsmedjen på Frederiksberg samt en fabrik i Hjørring, der producerer jule- og påskepynt.

Georg Jensen var sølvsmed, skulptør og designer. Han startede sin virksomhed i København i 1904, og hans kendetegn blev hurtigt et godt håndværk og en enestående kvalitet.

Virksomheden står bag mange kendte danske designikoner - og har produceret sølvtøj, smykker, ure, living-produkter samt jule- og påskepynt. Ifølge Axel har Georg Jensen i dag over 100 egne butikker over hele verden.

Georg Jensen omsatte sidste år for 847 millioner kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere