Disse kort går fri for nyt gebyr

Danske regler beskytter Dankort og andre hævekort imod nyt gebyr, som rammer kreditkort

Danske regler beskytter Dankort og andre hævekort imod nyt gebyr. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
Danske regler beskytter Dankort og andre hævekort imod nyt gebyr. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)

Et nyt gebyr truer de danske kortterminaler: Fremover skal det koste 7,50 kroner i gebyr, hvis chippen svigter, og man er tvunget til at bruge magnetstriben på sit kreditkort.

Se også: 7,50 for at bruge magnetstriben

Men gebyret gælder kun internationale kreditkort, beroliger betalingsselskabet Nets: Det populære Visa/Dankort og andre almindelige hævekort er fritaget for det nye gebyr.

- Først og fremmest er der en regel i Danmark som siger, at man ikke må videresende et forbrugervendt gebyr på det, man kalder debitkort, det vil for eksempel sige Dankort, siger kommunikationschef Søren Winge fra selskabet Nets.

Det er Nets' datterselskab Teller, som administrerer betalingerne med internationale kort, som har indført det nye gebyr, der rammer Master Cards og Visa Kreditkortene.

Kreditkortfirmaer sender aben videre
Det nye gebyr på kreditkortene skyldes, at de internationale kreditkortfirmaer bag kortene kræver ekstra penge af indløseren af betalingskortet - det vil i Danmark sige Teller - hver gang man bruger magnetstriben i stedet for chippen.

De omkostninger vil Nets og Teller nu have butikker og forbrugere til at dække, og derfor kommer det nye gebyr på banen.

- Men det gælder ikke Dankort. På kreditkortene bliver vi, i henhold til internationale regler, pålagt ekstra-omkostninger på betalinger med magnetstriben, men det er ikke tilfældet med de danske kort, siger Søren Winge fra Nets.

Når firmaerne er ivrige efter at få udryddet magnetstribe-betalingerne, så er det fordi, det er mere sikkert at betale via chip, lyder forklaringen.

- Så principielt har vi den samme udfordring på Dankort herhjemme, hvor der er lidt for mange betalinger via magnetstriben. Hver gang man bruger striben, så er der en forøget risiko for misbrug at kortet i en betalingssituationen, siger Søren Winge til ekstrabladet.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen