Viagogo meldt til politiet

null

Ekstrabladet.dk har flere gange tidligere skrevet om Viagogo. Blandt andet, da mange danskere købte alt for dyre billetter til Justin Bieber-koncerten på sitet. (Foto: Screendump)
Ekstrabladet.dk har flere gange tidligere skrevet om Viagogo. Blandt andet, da mange danskere købte alt for dyre billetter til Justin Bieber-koncerten på sitet. (Foto: Screendump)

Den store danske billetudbyder Billetlugen melder nu billet-hjemmesiden Viagogo til politiet for dokumentfalsk og bedrageri.

Det sker, efter Kontant på DR1 tirsdag aften afslørede, hvordan firmaet opkøber billetter til koncerter og sælger dem videre til almindelige forbrugerne til overpris. Det skriver DR Nyheder.

Ekstra Bladet har flere gange tidligere skrevet om danskere, som føler sig snydt af Viagogo - blandt andet i forbindelse med Justin Bieber-koncerten i Parken i København, hvor desperate forældre købte billetter til overdrevet oppumpede priser.

Læs også:

Se også: Bieber-fans ribbet af billethajer

Snyder forbrugerne
Hjemmesiden Viagogo snyder kort og godt forbrugerne, lyder det fra Jeppe Jensen, der er direktør i Billetlugen.

- Jeg synes ikke, vi kan leve med, at man manipulerer vores billetter med henblik på at bedrage forbrugere og billetkøbere, siger direktør i Billetlugen, Jeppe Jensen til DR Nyheder

På Viagogos hjemmeside kan man købe billetter til alt fra stand-up og stadionkoncerter til klassiske klaverkoncerter og børnecirkus.

Se også: Vrede kunder snydt af billethaj

Køber selv billetter op
Kontant afslørede, hvordan Viagogos egne ansatte i stor stil køber billetter til almindelig pris hos for eksempel Billetlugen. Bagefter sælger de dem i strid med dansk lov videre til forbrugerne til dobbelt eller tredobbelt pris.

Inden videresalget har Viagogo i en række tilfælde billedmanipuleret billetten, så oplysninger om den oprindelige pris er fjernet. En ansat hos Viagogo har over for Kontant indrømmet, at det sker for at undgå spørgsmål om, hvorfor billetten er så dyr.

Hul i lovgivningen
Det er ulovligt at sælge billetter til overpris i Danmark, men Viagogo har kunnet gøre det, fordi hjemmesiden opererer fra Schweiz og England. Myndigheder og politi kan nemlig ikke gøre meget, når ulovlighederne foregår på udenlandske hjemmesider.

Forbrugerrådet kræver nu politisk handling og en ændring af loven.

- Det er indlysende, at der må gøres noget fra politisk hold. Der er et kæmpe hul i den danske lovgivning, og det stiller danske billetsælgere, som gør det fuldt ud lovligt, temmelig dårligt. Derudover er der mange forbrugere, som bliver snydt, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Forbrugerrådet.

Se også: Pas på denne billethaj

Konservative klar til lovændring
De konservatives forbrugerordfører Brian Mikkelsen er klar til at lave en lovændring, så man kan spærre en hjemmeside, der reklamerer for ulovlige produkter.

- Det er rimelig nemt, og det har vi gjort før i forhold til f.eks. betting-firmaer, som ikke betaler licens i Danmark. Det kan teknisk og politisk lade sig gøre, det kræver blot velvilje fra regeringen, siger Brian Mikkelsen til DR Nyheder.

Den engelske direktør for Viagogo siger til Kontant, at billetmanipulationerne er enkeltstående fejl, der vil blive rettet op på.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen