Pas på: Det er højsæson for billethajer

Forbrugerstyrelsen advarer mod tvivlsomme billetudbydere, som kræver overpriser eller nægter at udlevere billetterne

Hos Viagogo.dk koster koncertbilletter ofte det dobbelte end hos de officielle forhandlere (Foto: Viagogo.dk)
Hos Viagogo.dk koster koncertbilletter ofte det dobbelte end hos de officielle forhandlere (Foto: Viagogo.dk)

Flere fans af teenagestjernen Justin Bieber har kontaktet Ekstra Bladet efter vi fortalte, hvordan en familie via sitet Viagogo er blevet ribbet af billethajer, da de købte billetter til koncerten i Parken i april.

Flere fans har betalt eksorbitant høje priser for billetter på sitet, hvor sælgerne selv fastsætter prisen. Bieber-fans'ene er ikke alene om at være let bytte for billethajer, fortæller Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Med et hav af festivaler, koncerter og sportsbegivenheder på programmet lurer billethajerne i horisonten, og koncertglade danskere er i risikozonen for at ende som hajbytte.

Det mærker man hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hotline, som hen over sommeren jævnligt bliver kontaktet forbrugere, der er endt i gabet på en billethaj.

Snydt for billetterne
Typisk drejer sagerne sig om, at billetterne ikke er blevet leveret eller er blevet solgt på nettet til overpris. I alt har Forbruger Europa, som hører under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, modtaget 115 klager over billetkøb siden 2010.

- Mange forbrugere kontakter os, fordi de oplever problemer i forbindelse med et billetkøb. Forbrugerne henvender sig typisk, fordi billetterne ikke bliver leveret, eller fordi billetterne er solgt til overpris. Det er ærgerligt for forbrugerne, hvis de har glædet sig til en koncert eller en sportsbegivenhed, og billetterne ikke dukker op, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerrået Agnete Gersing.

Bieber-fans ribbet af billethaj
Ekstrabladet.dk har den seneste tid sat fokus på billethajen Viagogo, som flere danskere har haft et dårligt bekendtskab med. For eksempel beskrev vi i går, hvordan Justin Bieber-fans har betalt store overpriser for billetter, som de aldrig har modtaget.

Se også: Bieber-fans ribbet af billethajer

Og tidligere på året blev en Viagogo-kunde ribbet, da han ville købe billetter til hyldestkoncerten til Michael Jackson i Parken. De to billetter kostede 2000 kroner mere end hos de officielle billetforhandlere.

Se også: Vrede kunder snydt af billethajSe også: Pas på denne billethaj

Agnete Gersin opfordrer til at undersøge forhandleren grundigt, før man handler.

- Forbrugerne kan forsøge at sikre sig mod problemer, hvis de på forhånd undersøger, om udbyderen er, hvad han eller hun giver sig ud for at være. Det er også vigtigt, at forbrugerne kender deres rettigheder, når de køber billetter. Det kan spare dem for problemer, tilføjer hun.

Du kan læse mere om dine rettigheder og om, hvordan du undgår at blive snydt, i boksene her på siden.

Undgå at havne i billethajens gab

Køb dine billetter hos autoriserede billetformidlere.

Tjek sælgeren, inden du køber billetterne ved at søge oplysninger om sælger på nettet.

Betal med betalingskort. Så kan du let få pengene ført tilbage af banken, hvis billetterne ikke bliver leveret som aftalt. Har du betalt kontant eller via bankoverførsel, kan banken ikke hjælpe dig.

Det er mere sikkert at få sendt billetten med anbefalet post frem for med almindelig post. Print den eventuelt selv, hvis du bestiller og betaler via nettet.

Når du har modtaget din billet, så kontrollér, om alle oplysninger stemmer overens med det, du har bestilt. Hvis der er ukorrekte oplysninger, så kontakt den erhvervsdrivende hurtigst muligt.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Gode råd

Køb som udgangspunkt din billet hos de officielle salgssteder.

Køber du billetten hos en anden sælger end de officielle salgssteder, så vær sikker på, at du har sælgerens kontaktoplysninger.

Søg eventuelt efter oplysninger om sælgeren, inden du køber billetten.

Brug din sunde fornuft, og kontrollér, at oplysningerne på billetten er korrekte.

Er du i tvivl om billettens ægthed, kan du eventuelt kontakte de officielle salgssteder og få tjekket, om billetten er gyldig.

Vær opmærksom på, at det i Danmark er ulovligt at udbyde og videresælge billetter til en højere pris, end de oprindeligt har kostet (inkl. gebyrer).

Vær opmærksom på, at du ikke har en lovfæstet fortrydelsesret – hverken når du køber billetter på nettet eller hos et fysisk salgssted.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen